Dit weekend staat in het teken van de strijd om de felbegeerde tickets voor de bekerfinale! Terwijl de heren hun halve finales over twee wedstrijden uitvechten, is het voor de vier damesteams erop of eronder in hun enige duel op zaterdagavond.

Heren
De halve finales bij de heren worden beslist over twee wedstrijden. De eerste halve finale gaat tussen Nova Tech Lycurgus en Active Living Orion. Op zaterdag spelen ze om 17.00 uur de eerste halve finale in Groningen, een dag later klinkt om 16.00 uur het eerste fluitsignaal in Doetinchem voor de return. Slechts anderhalve week geleden stonden deze twee teams nog tegenover elkaar in de reguliere competitie, waarbij Orion, net zoals in de heenwedstrijd in december, na vier sets met de overwinning aan de haal ging. De Groningers hebben echter een indrukwekkende staat van dienst wanneer het gaat om bekerwedstrijden, met vier opeenvolgende toernooizeges. Ook kan de ploeg dit weekend voor het eerst gebruikmaken van diagonaalspeler Kay van Dijk, de oud-international vult de selectie van Lycurgus aan nu Cal Fisher geblesseerd is.

In de tweede halve finale staan Sliedrecht Sport en Numidia VC Limax tegenover elkaar. De heenwedstrijd vindt plaats op zaterdag om 20.00 uur in Sliedrecht, gevolgd door de terugwedstrijd op zondag om 16.30 uur in Sint Odiliënberg. Op basis van de reguliere competitie wordt Numidia VC Limax beschouwd als de favoriet, gezien hun derde plaats die hen rechtstreeks naar de A-poule brengt, terwijl Sliedrecht Sport op de vijfde plaats eindigde en volgende week verder zal spelen in de B-poule. Bovendien heeft Limax het vorige treffen met Sliedrecht overtuigend gewonnen, maar dit seizoen heeft het team van Martijn van Goeverden al eens de overhand gehad over de Limburgers. In december wisten ze een spannende vijfsetter naar zich toe te trekken.

Programma

Dag

Tijd

Teams

Zaterdag 10 februari

17.00 uur

Nova Tech Lycurgus - Active Living Orion

Zaterdag 10 februari

20.00 uur

Sliedrecht Sport - Numidia VC Limax

Zondag 11 februari

16.00 uur

Active Living Orion - Nova Tech Lycurgus

Zondag 11 februari

16.30 uur

Numidia VC Limax - Sliedrecht Sport


Vrouwen
De finalisten bij de vrouwen worden bepaald in één wedstrijd. Zaterdagavond om 18.00 uur zullen
Apollo 8 en Visser Assen/Sudosa-Desto het tegen elkaar opnemen in Borne. Voor het eerst in dit bekertoernooi staan de twee teams tegenover een mede-Eredivisionist, nadat ze in de vorige twee rondes topdivisionisten uit het toernooi hebben geëlimineerd. Sudosa-Desto deed dat tweemaal overtuigend in drie sets, terwijl Apollo 8 in de kwartfinale een bittere strijd had met AVV Keistad, dat pas na vijf sets op de knieën ging. Apollo 8 en Sudosa-Desto presteren beiden goed in de reguliere competitie en hebben zich weten te kwalificeren voor de A-poule. De ploeg uit Assen eindigde met slechts één punt meer dan Apollo 8, maar won wel beide onderlinge duels in vier sets. Kan Sudosa-Desto geschiedenis schrijven door voor het eerst een plek in de finale van het bekertoernooi te veroveren, of zal Apollo 8 na 2021 weer terugkeren in de finale?

De halve finale tussen De Hollandse Pot Enzo/VV Utrecht en Djopzz Zwolle Topvolleybal begint om 20.00 uur. Utrecht heeft zich de afgelopen twee jaar weten te plaatsen voor de finale, en rekende op weg naar de halve finale af met twee titelkandidaten. In de achtste finales versloeg de ploeg van Vera Koenen regerend landskampioen Friso Sneek met 3-2, en in de kwartfinale wonnen ze een vijfsetter van Sliedrecht, de regerend bekerkampioen. Zwolle kende een makkelijkere route naar de halve finale, maar speelt een uitstekend seizoen en heeft zich, in tegenstelling tot Utrecht, geplaatst voor de A-poule. Ook in de onderlinge strijd was Zwolle tot nu toe de sterkere partij. In november werd het eerste treffen in vijf sets gewonnen, in de thuiswedstrijd een maand geleden hadden ze vier sets nodig.

Programma

Dag

Tijd

Teams

Zaterdag 10 februari

18.00 uur

Apollo 8 - Visser Assen/Sudosa-Desto

Zaterdag 10 februari

20.00 uur

De Hollandse Pot Enzo/VV Utrecht - Djopzz Zwolle Topvolleybal

Livestreams
De wedstrijden zijn live te volgen op volleybal.nl. Via het programma van de dames en heren kom je bij de livestreams uit!

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn