Beachvolleybal

Wereldtop beachvolleybal komt naar Den Haag voor DELA Beach Open

Van 3 t/m 7 januari komt de wereldtop uit het beachvolleybal naar Den Haag voor het DELA Beach Open. Afgelopen week sloot de inschrijving voor het toernooi op de Sportcampus Zuiderpark. ’s Werelds beste beachvolleyballers en beachvolleybalsters geven acte de présence op het openingstoernooi van de World Tour 2018.

Internationale topteams komen naar Den Haag
Het DELA Beach Open is een viersterrentoernooi met een totaal prijzengeld van 300.000 dollar. Niet eerder stond zo vroeg in het jaar een toernooi van de FIVB World Tour op de kalender. Veel teams grijpen de kans aan om zich begin januari te kunnen meten met de internationale concurrentie.

Vanaf 2018 is het vizier alweer gericht op de Olympische Spelen van Tokio in 2020 en dat is te zien aan het sterke deelnemersveld in Den Haag. Naast de gerenommeerde topteams, hebben liefst elf Japanse duo’s zich ingeschreven. Zij willen zich de komende jaren optimaal prepareren voor de Spelen in eigen land.

Vrouwentoernooi
Zes Braziliaanse teams hebben zich ingeschreven voor het vrouwentoernooi, waaronder enkele grote namen. Maria Antonelli en Carolina Solberg verdedigen in Den Haag hun titel.

Te bewonderen zijn ook Agatha Bednarczuk (goud WK 2015 en zilver Olympische Spelen 2016), Barbara Seixas de Freitas (brons WK 2013, goud WK 2015 en zilver Olympische Spelen 2016), Taiana Lima (zilver WK 2015), Liliane Maestrini (brons WK 2013) en Fernanda Alves (zilver WK 2015).

Namens de Verenigde Staten is April Ross de belangrijkste afgevaardigde. Ross beschikt over een indrukwekkend palmares met onder meer goud op het WK 2009, zilver op de Olympische Spelen van 2012, brons op de Olympische Spelen van 2016 en zilver op het WK 2017.

Andere interessante teams komen uit Tsjechië (Kristyna Kolocova / Michala Kvapilova)en Duitsland (Karla Borger / Margareta Kozuch). Borger won zilver op het WK 2013 terwijl  Kozuch vooral in het indoorvolleybal grote successen boekte.

Deelnemers vrouwen

Mannentoernooi
Ook bij de mannen zijn de Brazilianen met drie teams sterk vertegenwoordigd. Pedro Solberg is de meest gelauwerde van dit stel, hij won brons op het WK 2015 in Nederland en talloze medailles op de World Tour. Uit de VS zijn vijf inschrijvingen binnengekomen. Sean Rosenthal geldt als een van de meest spectaculaire spelers in het internationale circuit net als showman Casey Patterson. Een andere opvallende naam is die van William Reid Priddy. Deze veteraan uit het indoorvolleybal nam al deel aan vier Olympische Spelen en won daar goud (in 2008) en brons (in 2016). Nu beproeft hij zijn geluk op het zand, samen met Jeremy Casebeer.

Uit Letland komen Aleksandrs ‘the Lion King’ Samoilovs en Janis Smedins, goed voor vier EK-medailles in de laatste vijf jaar. Ook Canada (Ben Saxton / Grant O’Gorman) en België (Dries Koekelkoren / Tom van Walle) behoren tot de topteams in het DELA Beach Open.

Deelnemers mannen

Alle Nederlandse toppers paraat
Zeven mannenteams en zeven vrouwenteams uit Nederland hebben zich ingeschreven voor het toernooi in eigen land, waaronder alle topteams. Voor de selectieleden van Beachvolleybal Team Nederland is het DELA Beach Open een echte thuiswedstrijd, zij trainen dagelijks in Sportcampus Zuiderpark.

Bekijk hier het overzicht van alle Nederlandse inschrijvingen:

Mannen

Vrouwen

Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen (hoofdtoernooi)

Sanne Keizer / Madelein Meppelink (hoofdtoernooi)

Christiaan Varenhorst / Jasper Bouter (hoofdtoernooi)

Jolien Sinnema / Laura Bloem (hoofdtoernooi)

Ruben Penninga / Tom van Steenis (kwalificatie)

Joy Stubbe / Marleen van Iersel (hoofdtoernooi)

Mees Blom / Yorick de Groot (kwalificatie)

Mexime van Driel / Britt den Haan

Dirk Boehlé / Steven van de Velde (hoofdtoernooi)

Annemieke Driessen / Ilke Meertens (kwalificatie)

Sven Vismans / Jannes van der Ham

Emi van Driel / Raïsa Schoon (kwalificatie)

Gijs van Pruissen / Jaapjan Feenstra

Mered de Vries / Quirine Oosterveld

Tickets nu te koop

Tickets voor het DELA Beach Open in Den Haag zijn nu online verkrijgbaar. Mis geen moment van het DELA Beach Open en verzeker je nu van de beste plaatsen. De meest gewilde zitplaatsen op de eerste ring zijn als eerste in de verkoop.

Meer over het DELA Beach Open

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×