Van 10 tot en met 14 augustus vindt het vijfde Elite 16-toernooi van dit seizoen plaats in Hamburg. Zes Nederlandse beachvolleybalteams nemen deel aan het toernooi: vier duo’s spelen op woensdag de kwalificatie, Brouwer/Meeuwsen en Stam/Schoon hebben zich direct geplaatst voor het hoofdtoernooi dat donderdag van start gaat.

Brouwer/Meeuwsen en Stam/Schoon rechtstreeks geplaatst voor hoofdtoernooi
Na zilver in Rosarito en brons in Ostrava, gaan Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen op jacht naar hun derde medaille op een Elite 16-toernooi. Het Nederlandse duo staat negende op de deelnemerslijst en is in poule A ingedeeld met wereld- en olympisch kampioenen Anders Mol en Christian Sørum, de Braziliaanse Bruno Schmidt and Saymon Barbosa en een team uit de kwalificatie.

Bij de vrouwen staan Katja Stam en Raïsa Schoon zevende op de deelnemerslijst. In poule A nemen ze het op tegen Talita Antunes en Rebecca Cavalcanti. Het Braziliaanse duo won dit seizoen al twee medailles op een Elite 16-toernooi: brons in Rosarito en het zilver in Ostrava. De Amerikaanse Kelly Cheng /Betsi Flint en een team uit de kwalificatie maken de poule compleet.

Kwalificatietoernooi met vier teams
Vier Nederlandse duo’s doen mee aan het kwalificatietoernooi dat op woensdag van start gaat. Na twee kwalificatierondes zullen de vier beste teams zich voegen bij de 12 teams die zich direct geplaatst hebben voor het hoofdtoernooi. Emma Piersma en Mexime van Driel staan in de eerste kwalificatieronde tegenover Dorina en Ronja Klinger uit Oostenrijk. Leon Luini en Ruben Penninga nemen het op tegen de Italiaanse Davide Benzi en Carlo Bonifazi. In de eerste kwalificatieronde is er ook een Nederlands onderonsje: Matthew Immers en Stefan Boermans zijn gekoppeld aan Mart van Werkhoven en Dirk Boehlé.

Programma kwalificatieronde

Datum

Tijd

Teams

wo 10 aug

10.30 u

Piersma E./Van Driel, M. - Klinger, D./Klinger, R. (OOS)

wo 10 aug

12.10 u

Luini/Penninga - Benzi/Bonifazi (ITA)

wo 10 aug

13.50 u

Van Werkhoven/Boehlé - Boermans/Immers

Livestreams
De kwalificatiewedstrijden zijn gratis te volgen op het YouTube-kanaal van Beach Volleyball World.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×