Winnaar EK 2019 ontvangt gouden beker

Winnaar EK 2019 ontvangt gouden beker

De Europese Volleybalconfederatie CEV heeft afgelopen woensdag in Slovenië de beker gepresenteerd die te winnen is op zowel het EK voor mannen, dat deels in Nederland wordt georganiseerd, als het EK voor vrouwen. De trofee is voorzien van een design dat de nieuwe huisstijl van de CEV weergeeft. Tijdens het Olympisch kwalificatietoernooi (9-11 augustus, Rotterdam Ahoy) kunnen fans alvast op de foto met deze gouden beker.

De beker is vervaardigd om de nieuwe opzet van het EK te vieren. Vanaf dit jaar doen er 24 landen aan het Europese titeltoernooi mee, deze editie wordt ter gelegenheid van de introductie van de opzet georganiseerd door vier landen. Het mannen-EK wordt naast Nederland in Frankrijk, België en Slovenië gespeeld. Het EK voor vrouwen vindt plaats in Turkije, Polen, Hongarije en Slowakije. Op beide toernooien is de nieuwe beker te winnen.

De trofee is 74 centimeter hoog en weegt bijna tien kilo. Hij bestaat uit een houten basis waarop de vergulde beker is gemonteerd. Delen van de beker zijn met de hand bewerkt om het CEV logo er goed in te laten terugkomen.

De onthulling vond plaats tijdens een evenement in de Sloveense hoofdstad Ljubljana, dat 99 dagen voor de start van het EK werd gehouden. Door de hele stad waren in totaal 99 mini-velden opgesteld waarop gespeeld werd door volleyballers van alle leeftijden.

Streets Of Ljubljana

De finale van het EK voor vrouwen wordt gespeeld op 8 september in de Turkse hoofdstad Ankara. De eindstrijd op het kampioenschap voor mannen is op 29 september in Parijs.

De Lange Mannen van Oranje spelen hun poulewedstrijden en eventuele achtste en kwartfinales in Nederland. Tickets voor die wedstrijden zijn te koop via onze ticketshop!

Foto: CEV.eu

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×