Winst en verlies voor Jeugd Oranje in Italië

Winst en verlies voor Jeugd Oranje in Italië

Jeugd Oranje is gestart aan het achtlandentoernooi van de WEVZA in Camigliatello Silano. De ploeg van bondscoach Arnold van Ree verloor woensdag in de openingswedstrijd van het toernooi van gastland Italië, maar herstelde zich vandaag sterk met een overwinning op Frankrijk. Morgen treffen de Nederlandse talenten in de poule nog Spanje B.

Nederland begon woensdag aan het achtlandentoernooi meteen met een kraker tegen thuisland Italië. Dat leverde een mooie strijd op. Bondscoach Arnold van Ree begon met buitenaanvaller Yannick Bak, libero Nick Martherus, aanvoerder en diagonaal Martijn Brilhuis, buitenaanvaller Luuk Hoge Bavel, middens Jesper van Muijden en Luuk Hofhuis en spelverdeler Tieme de Jong.

De eerste set ging met 25-16 naar het sterke Italië, in de tweede set werd het enorm spannend. Uiteindelijk trok de thuisploeg aan het langste eind en won met 27-25. De derde set ging vervolgens met 25-20 ook naar Italië.

Een dag later liet Jeugd Oranje veerkracht zien. De tweede wedstrijd op het achtlandentoernooi werd wel gewonnen. Nederland was met 3-1 (25-22, 21-25, 25-21, 25-16) te sterk voor Frankrijk. Bak, Martherus, Brilhuis, Hoge Bavel, Van Muijden, Hofhuis en De Jong begonnen weer in de basis en maakten dat waar.

Vrijdag speelt Jeugd Oranje nog tegen Spanje B. In het weekend gaat het achtlandentoernooi verder met de kruisfinales

Foto: Massimiliano Natale

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×