In het zuiden van Brazilië zijn Katja Stam en Raïsa Schoon het laatste toernooi op de World Tour met wisselend resultaat begonnen. Eerst werd er gewonnen van Cyprus, daarna was een Braziliaans koppel te sterk in drie sets. Op vrijdag speelt Stam/Schoon in de eerste ronde van de knock-outfase om een plek te bemachtigen in de achtste finales.

Het was alweer 81 dagen geleden dat Katja Stam en Raïsa Schoon samen een potje regulier beachvolleybal speelden. Op 22 augustus was dat de finale van het NK waar ze de titel wonnen. Tegen de Cypriotische Erika Nyström en Daria Gusarova ging het in de Braziliaanse ochtend goed. Ze wonnen met 21-16, 21-14.

Later op de dag, inmiddels half 9 ’s avonds in Nederland, moesten ze het voor poulewinst opnemen tegen de Braziliaanse Tainá Silva Bigi en Victoria Lopes Pereira Tosta. Tainá en Victoria openden sterker op het center court, ze pakten de eerste set met 18-21. In de tweede stelde de Nederlandse nummer 5 van plaatsingslijst orde op zaken met 21-14.

In de derde set leken Stam en Schoon bij 11-8 op weg naar de overwinning, maar gesteund door het publiek kwamen Tainá en Victoria terug. Ze maakten zeven van de laatste negen punten en zegevierden.

Gevolg is dat Stam en Schoon op vrijdag de eerste ronde van de knock-outfase moeten spelen. Morgen wordt pas bekend tegen wie ze zullen spelen en hoe laat.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×