In de Main Draw van het Challenge-toernooi in Mexico wonnen Katja Stam en Raïsa Schoon vanavond hun eerste poulewedstrijd. Bij de mannen troffen de vier Nederlandse herenteams elkaar in de eerste ronde.

Katja Stam en Raïsa Schoon wonnen vanavond de eerste set overtuigend van de zusjes McNamara (21-11). De tweede set werd pas in de slotfase beslist. Tot 21-21 ging het gelijk op tussen de twee teams, maar het Nederlandse duo scoorde twee punten op rij en sleepte daarmee de winst binnen. Vannacht spelen Stam en Schoon hun tweede poulewedstrijd. Om 01.30 uur Nederlandse tijd nemen ze het op tegen de Braziliaanse Andressa en Vitoria.

De vier Nederlandse herenteams die zich plaatsen voor het hoofdtoernooi, troffen elkaar vandaag direct in de eerste poulewedstrijd. Brouwer en Meeuwsen waren gekoppeld aan Luini en Penninga, Boermans en De Groot namen het op tegen Immers en Van Werkhoven. Ondanks winst in de eerste set voor Luini en Penninga, konden ze de overwinning niet naar zich toetrekken. Met 2-1 verloren ze van het ervaren duo. Boermans en De Groot wonnen met overtuigende cijfers van Immers en Van Werkhoven (21-15 en 21-10).

De tegenstanders in de tweede poulewedstrijd zijn bekend, bekijk hieronder het programma van vrijdag 18 maart!

Programma 18 maart

Nederlandse tijd

Team A

Team B

01.30 uur

Stam

Schoon

Andressa

Vitoria (BRA)

16.30 uur

Boermans

De Groot

Renato

Vitor Felipe (BRA)

16.30 uur

Brouwer

Meeuwsen


Nicolai

Cottafava (ITA)

18.30 uur

Immers

Van Werkhoven


Saxton

O'Gorman (CAN)


18.30 uur

Luini

Penninga

Schalk

Brunner (VS)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn