Nevobo

WK Volleybal Mannen 2022 in Rusland

Wereldvolleybalbond FIVB heeft donderdag bekendgemaakt dat Rusland het WK Mannen 2022 mag organiseren. FIVB president Ary Graça presenteerde Rusland als organisator aan de bijna 200 nationale federaties die aanwezig zijn op het FIVB congres in het Mexicaanse Cancun.

Volleybal is de laatste jaren enorm gegroeid in Rusland, mede dankzij de successen van het nationale mannenteam. Rusland werd bijvoorbeeld Olympisch kampioen in 2012 en won dit jaar met groot vertoon van macht de allereerste Volleyball Nations League. In het clubvolleybal is Zenit Kazan al jaren het beste team van Europa.

“We zijn zeer verheugd om te gaan samenwerken met Rusland voor het WK 2022”, zei FIVB president Graça. “We twijfelen er niet over dat Rusland een evenement van wereldklasse gaat organiseren, waarin de FIVB de kans krijgt om de laatste technologieën en ontwikkelingen in fan-entertainment te presenteren.”

“Na een competitief bidproces, is de FIVB unaniem van mening dat het Russische bid het beste is voor de wereldwijde ontwikkeling van volleybal.”

De FIVB neemt een dezer dagen ook een beslissing over het toewijzen van het WK Volleybal Vrouwen 2022, waar Nederland een bid voor heeft ingediend.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×