Het WK Volleybal gaat bijna van start! Nog drie dagen en dan worden de eerste wedstrijden gespeeld, waaronder Nederland- Kenia. Om alvast in de WK-stemming te komen, organiseren de Official Team Host gemeenten en de speelsteden steeds meer side-events, zoals onderstaande activiteiten!

Niet te stoppen!
Een beetje regen kan Team Actief Voorst niet stoppen! Het Voorster Volleybal Feest was afgelopen zaterdag een enorm succes! Iedereen mocht meedoen met de verschillende activiteiten die georganiseerd werden. Zo kon je op de foto met de officiële WK beker, was er een volleybalveld en waren er verschillende spellen uit de Volleybalbus. Weten jullie al hoe hard je kunt smashen?

Voorster volleyfeest 1
Voorster volleyfeest 2
Voorster volleyfeest 3

Neder-Betuwe en Buren slaan de handen ineen
Hoe ontvang je eigenlijk een volleybalteam uit een ander land? De gemeenten Neder-Betuwe en Buren hosten samen het Italiaanse nationale volleybalteam. Joris Maijer, coördinator van een team buurtsportcoaches in gemeente Buren en Neder-Betuwe, vertelt hier meer over in het lokale programma SRC TV MAGAZINE. Je kunt de YouTube aflevering hieronder bekijken.

Asado Argentina
Lochem stond een dag lang in het teken van host land Argentinië! Met verschillende activiteiten uit de Volleybalbus en de WK Volleybalcarrousel kon zelfs de regen deze bikkels niet stoppen! Op de barbecue lagen heerlijke stukken Argentijns vlees. De winnaars van de volleybalcarrousel waren de ‘jongwachters’. Wat een toppers!

Argentijnse dag 1
Argentijnse dag 2
Argentijnse dag 3
Argentijnse dag 4
Argentijnse dag 5
Argentijnse dag winnaars

Multitalent Debby Stam-Pilon
Debby kan niet alleen super goed volleyballen, maar ook gezond koken kan ze als de beste! Het G-Event in Parc Spelderholt in Beekbergen begon met een kookworkshop van de oud profvolleybalster. Daarna moest er natuurlijk ook nog gevolleybald worden. De speelsters van Draaisma Dynamo dames 1 stonden klaar om een leuke en leerzame training te geven!

G sport dag 4
G sport dag 5
G sport dag 6
G sport dag 7
G sport dag 8

Welkomstcadeautje
Met nog maar drie dagen te gaan tot het WK, druppelen alle deelnemende teams langzaam binnen. In Ede werd het nationale volleybalteam van China welkom geheten. In Harderwijk werd Kroatië ontvangen door de wethouder Sport, en kregen de speelsters een T-shirt met daarop een afbeelding van Harderwijk. Ook Kenia is gisteren aangekomen. Dat team verblijft tijdens het WK in de gemeente Epe.

Aankomst china 2
Aankomst china 4
Aankomst Kenia
Aankomst Kroatie 3
Aankomst Kroatie 2
Aankomst Kroatie

Volleyballende kinderen in Oude IJsselstreek
In Oude IJsselstreek zijn basisschoolkinderen flink aan het volleyballen tijdens de gymlessen! Dat levert onder andere enthousiaste foto's op.

Oude ijsselstreek

Niet te missen!
Apeldoorn is één van de drie speelsteden waar het WK Volleybal Vrouwen gaat plaatsvinden. De opbouw is ondertussen in volle gang! Ook op het voorplein bij Omnisport is niet te missen dat het WK Volleybal bijna begint!

Schermafbeelding 2022 09 21 om 15 28 43
Omnisport volleybal

Practice makes perfect
Om kans te maken op de wereldtitel, moet er natuurlijk ook getraind worden! De USA en Dominicaanse Republiek krijgen een warm welkom in sportcentrum Arcus in Wijchen. Hier zullen zij gedurende het WK trainen.

Training dom rep
Trainingcentrum arcus

Arnhem verbindt
Een weekend lang volleyballen, wie wil dat nu niet! In Arnhem organiseren ze Festival Volleybal. Dit is een route van twee kilometer lang, waarbij vier volleybalpleinen aan elkaar verbonden. Op deze pleinen zijn allerlei activiteiten te doen, ben je hier benieuwd naar? Lees dan hier verder.

Volleyfestein

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn