Woensdagavond: Active Living Orion en Draisma Dynamo spelen thuis in CEV Cup

Woensdagavond: Active Living Orion en Draisma Dynamo spelen thuis in CEV Cup

Op woensdagavond 11 december spelen Active Living Orion en Draisma Dynamo hun eerste wedstrijden in de Europese CEV Cup. Beide teams beginnen met een thuisduel. Active Living Orion ontvangt Lindemans Aalst, de huidige koploper van de Belgische EuroMillions Volley League. Draisma Dynamo komt in actie tegen IBB Polonia London uit Engeland.

Poster Dynamo Website Formaat

Draisma Dynamo - IBB Polonia London

Op exact hetzelfde tijdstip als in Doetinchem begint in Apeldoorn de wedstrijd Draisma Dynamo - IBB Polonia London. Polonia werd in de jaren zeventig opgericht door in Londen woonachtige Poolse volleyballiefhebbers. De band met Polen bestaat nog steeds, getuige een recente samenwerking met de Poolse topclub PGE Skra Bełchatów.

De Londense club wil graag volleybal populairder maken in Groot-Brittannië en zet slimme PR-acties in om dit te verwezenlijken. Zo speelde dit jaar de Braziliaanse legende Giba enkele duels mee met het team. De Olympisch kampioen zal echter niet in Apeldoorn tot de selectie behoren.

In 2017 speelden Dynamo en Polonia ook al tegen elkaar in Europees verband, toen in de Challenge Cup. Dynamo won destijds de eerste wedstrijd met 3-1 en verloor de tweede wedstrijd met 2-3, wat bij elkaar genoeg was om de kwartfinale te bereiken.

In het huidige team van Polonia speelt de Australiër Aden Tutton, die jarenlang voor Orion uitkwam en de Nederlandse competitie dus goed kent.

Orion Robert Van De Gevel

Active Living Orion - Lindemans Aalst

In Doetinchem treft landskampioen Active Living Orion het sterke Lindemans Aalst, de huidige koploper van de Belgische competitie. Bij Aalst spelen de Nederlandse internationals Tim Smit en Twan Wiltenburg. Middenman Wiltenburg speelde in het recente verleden nog voor Orion en komt dus in actie op bekend terrein.

Programma CEV Cup woensdag 11 december:

DatumTijdWedstrijdLocatie (klik op link voor tickets)
Wo. 11-1220.00 uurActive Living Orion - Lindemans AalstSaZa Topsporthal, Doetinchem
Wo. 11-1220.00 uurDraisma Dynamo - IBB Polonia LondonOmnisportcentrum, Apeldoorn
Poster Orion Website Formaat
Foto: Wout van Zoeren (foto Jeroen Rauwerdink). Robert van de Gevel (foto Orion)

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×