Wordt Wytze Kooistra bij afscheid voor vierde keer op rij kampioen?

Wordt Wytze Kooistra bij afscheid voor vierde keer op rij kampioen?

Wie wordt er landskampioen bij de heren? Op eerste paasdag barst in Groningen de strijd los. Regerend landskampion Abiant Lycurgus gaat voor de vierde titel op een rij en wil in een kolkend MartiniPlaza goed starten. Neemt Wytze Kooistra in stijl afscheid en houdt hij weer een beker in de lucht? Of kan Achterhoek Orion daar een stokje voor steken.

Het zou voor Kooistra, die bekend maakte dat dit echt zijn slotakkoord wordt, een bijzonder afscheid worden als hij voor de vierde keer op rij een kampioensfeest kan vieren met zijn club Abiant Lycurgus. Wederom zal de Groningse ploeg dan moeten afrekenen met Achterhoek Orion.

Komende zondag (eerste paasdag) om 16.00 uur beginnen de volleyballers aan de finale om de landstitel. Het gaat om een best-of-five serie en de regerend kampioen, Lycurgus, heeft dankzij de eerste plek in de kampioenspoule het thuisvoordeel in de finale.

Het is voor het vierde jaar op rij dat de ploegen uit Groningen en Doetinchem tegen elkaar strijden in de finalen om de landstitel. Kan Orion nu wel toeslaan? Vorig jaar was de ploeg uit de Achterhoek al erg dichtbij, maar ging de beslissende vijfde wedstrijd in MartiniPlaza nipt verloren. 

Aan elkaar gewaagd 

Dat de twee topteams erg aan elkaar gewaagd zijn, lieten ze tijdens de reguliere competitie en in de kampioenspoule al meerdere malen zien. De concurrenten bestreden elkaar al vijf keer. Het staat 3-2 voor Achterhoek Orion. De eerste competitiewedstrijd werd nog overtuigend met 3-0 gewonnen door de Groningers.

Ook in de kwartfinale van de beker werd het een sterke 3-0 zege voor de regerend landskampioen. Maar daarna ging het anders en wist Orion te verrassen. Ze wonnen de laatste drie onderlinge duels. In de kampioenspoule sloeg Orion recent, in maart, twee keer toe. Kan Lycurgus nu wel de regie weer in hand nemen? Of wordt de zo gewilde titel voor Orion werkelijkheid?

Programma finale play-off heren:

  • Zondag 21 april: Abiant Lycurgus – Orion Achterhoek (Martini Plaza, 16.00 uur)
  • Zondag 28 april: Orion Achterhoek - Abiant Lycurgus (Topsporthal Achterhoek, 15.00 uur)             
  • Woensdag 1 mei: Abiant Lycurgus – Orion Achterhoek (Martini Plaza, 19.30 uur)
  • Zondag 5 mei: Orion Achterhoek - Abiant Lycurgus (Topsporthal Achterhoek)
  • Zondag 12 mei: Abiant Lycurgus – Orion Achterhoek (Martini Plaza)Foto: Jan Kanning

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×