Nevobo

Yannick van Harskamp geslaagd aan Johan Cruyff Institute met beurs ORTEC

Yannick van Harskamp, voormalig spelverdeler van het Nederlands volleybalteam, is deze zomer afgestudeerd aan het Johan Cruyff Institute. Van Harskamp behaalde zijn master Sportmanagement met een beurs van ORTEC, een van de grootste aanbieders van optimalisatiesoftware en analyseoplossingen ter wereld. ORTEC is supplier van de Nevobo en verzorgt al jaren de statistieken in de Nederlandse eredivisie en bij de grote evenementen van de nationale teams.

Van Harskamp behaalde zijn diploma Sportmanagement met een scholarship van ORTEC. Op deze manier ondersteunt de supplier van volleybalstatistieken het Nederlands volleybal ook op een andere manier.

Van Harskamp, die parttime voor de Nevobo werkt, wil de kennis die hij heeft opgedaan aan de Johan Cruyff Institute gebruiken om volleybal te verbinden met het bedrijfsleven. De ex-international gaat zich de komende jaren inzetten om meer financiële middelen voor zijn geliefde sport te genereren.

De voormalig spelverdeler is in de master Sportmanagement geschoold door experts die zelf actief zijn in het bedrijfsleven. De methode van de Johan Cruyff Institute is leren in de praktijk. Studenten krijgen actuele casussen en moeten daar opdrachten bij maken.

Van Harskamp is zeer dankbaar voor de ondersteuning die hij van ORTEC ontving: “Door mijn rondzwervingen door Europa als professioneel volleyballer heb ik nooit een opleiding kunnen afmaken. Van ORTEC heb ik de kans gekregen om deze opleiding te volgen. Deze kans heb ik dankbaar met beide handen aangepakt.”

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×