Voor het tweede jaar op rij is het aantal leden van volleybalverenigingen in Nederland toegenomen. Op 1 januari 2024 meldt de Nederlandse Volleybalbond een stijging van 2,92% ten opzichte van het voorgaande jaar, waarmee het totaal aantal leden gegroeid is naar 103.910.

Op 1 januari 2023 noteerde de volleybalbond voor het eerst na de coronajaren een lichte stijging in het aantal leden, met een toename van 1.037 leden ten opzichte van 2022. Dit jaar is het ledenaantal opnieuw toegenomen, met een stijging van 2.952 leden ten opzichte van 2023. Deze groei is vooral het gevolg van nieuwe aanmeldingen in de categorieën B-jeugd, C-jeugd en CMV-jeugd, en omvat vrijwel alle segmenten van de volleybalsport. Zowel bij mannen als vrouwen, senioren als jeugd, is een stijging in het ledenaantal waarneembaar.

Aantrekken en vasthouden van leden
Samen met de clubs zet de Nevobo zich actief in om de volleybalsport in Nederland te blijven laten groeien. Dat gebeurt onder meer door het aantal geprofessionaliseerde clubs en betaalde krachten binnen het volleybal te vergroten, wat bijdraagt aan een betere kwaliteit van het volleybalaanbod. Ook werken we met initiatieven zoals de introductie van 4x4 C-jeugd, de vernieuwde competitiepiramide en het Sportspeeltuin-programma - dat reeds is geïmplementeerd bij meer dan 80 verenigingen en zich richt op kinderen van 4 tot 6 jaar - om het aanbod voor zowel jeugd als senioren verder te verbeteren. De aan het begin van het volleybalseizoen vernieuwde ‘Play Volleybal’-campagne, die wordt ingezet door clubs en de bond, zorgt ervoor dat de volleybalsport op aantrekkelijke wijze gepromoot wordt om nieuwe leden te werven.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn