Yvon Beliën stelt zich deze zomer niet beschikbaar voor het Nederlands team. De ervaren middenaanvalster werd in februari geopereerd aan een stressfractuur in haar linker scheenbeen, en kiest er voor om zich fysiek en mentaal op te laden voor de start van het nieuwe clubseizoen in Italië. Beliën speelt in Florence bij Il Bisonte Firenze.

Yvon Beliën kwam in februari terug naar Nederland en revalideerde succesvol dankzij de kundige begeleiding van de (medische) staf van het Nederlands team. De afgelopen maanden bouwde zij haar belastbaarheid stap voor stap op in de trainingen op Papendal.

“Ik voel me inmiddels fysiek goed, maar op dit moment kies ik ervoor mij niet beschikbaar te stellen voor het EK”, licht Yvon Beliën toe. “Ik wil fysiek en mentaal zo sterk mogelijk aan het nieuwe clubseizoen beginnen in Italië. Volgend jaar staat er een prachtig WK in eigen land op het programma, waar ik zeker open voor sta om mee te doen.”

Technisch directeur Joop Alberda reageert:

“We merken dat de combinatie tussen professioneel clubvolleybal en nationaal team belastend is. Sommige speelsters, zoals nu Yvon, kiezen er om uiteenlopende redenen voor om zich tijdelijk niet beschikbaar te stellen voor Oranje. Het is aan ons om ervoor te zorgen dat het team altijd doorgaat, en dat iedere positie sterk genoeg bezet is. In de Volleyball Nations League heeft het team al laten zien hiertoe in staat te zijn.”

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn