Het gaat een hele spannende strijd worden in de degradatiepoule. Zondagmiddag deelde Zaanstad een eerste tik uit aan Vallei Volleybal Prins (VVP), in Koog aan de Zaan won de thuisploeg na een bloedstollende vijfsetter met 3-2. Zaanstad en VVP hebben nu allebei vier punten.

Het publiek in Koog aan de Zaan kreeg zondagmiddag een geweldig en spectaculair degradatieduel voorgeschoteld. Een week geleden pakte VVP een belangrijke thuiszege op Inter Rijswijk (3-1), nu moest de ploeg uit Ede weer flink aan de bak.

VV Zaanstad wil na een mooie eerste seizoen in de eredivisie, dolgraag handhaving bereiken om verder te bouwen op het hoogste niveau. In de eerste set waren de ploegen enorm aan elkaar gewaagd, het leverde een mooie strijd op. In de slotfase van de set pakte de thuisploeg de regie en dat leverde de set op: 25-21.

In de tweede set wist VVP zich knap te herpakken. Weer werd het enorm spannend, nu sloeg de ploeg uit Ede in de slotfase toe: 24-26. Het werd een heuse kraker, want de setstanden toonden aan hoe close het was. Zaanstad nam de leiding door de derde set te winnen met 25-22, VVP maakte via 23-25 gelijk.

Een vijfde en beslissende set was daardoor noodzakelijk. In een bloedstollende vijfde set werd een 10-12 achterstand door de thuisploeg omgebogen naar 15-13 winst, tot grote vreugde van het enthousiaste publiek.

Zaanstad staat nu – inclusief de twee bonuspunten n.a.v. de reguliere competitie – op 4 punten in de degradatiepoule. VVP staat ook op 4 punten maar heeft al één wedstrijd meer gespeeld. Volgende week gaat Zaanstad op bezoek bij Inter Rijswijk, die zijn hekkensluiter met 1 punt.

Uitslag degradatiepoule eredivisie:

Zaanstad - Vallei Volleybal Prins 3-2 (25-21, 24-26, 25-22, 23-25, 15-13)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn