Zaanstad sportiefste team volgens scheidsrechters

Zaanstad sportiefste team volgens scheidsrechters

Een mooie verrassing voor Zaanstad. Voor de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen in de eredivisie werd bekend dat het team door de scheidsrechters is uitgeroepen als sportiefste heren-team in de eredivisie. Aanvoerder Lars de Boer mocht ‘De Duim’ in ontvangst nemen van official Huub van Buul. De wedstrijd tegen koploper Abiant Lycurgus werd daarna met 0-3 verloren.

De wedstrijd ging voor de Zaanste thuisploeg eigenlijk nergens meer om. De ploeg wist vooraf al dat het op de zesde plek in de eredivisie zou eindigen. Maar er stond nog wel een mooie laatste wedstrijd voor het eigen publiek op het programma: koploper Abiant Lycurgus kwam op bezoek.

Het hoogtepunt van het seizoen was voor Zaanstad duidelijk de 3-1 overwinning in de reguliere competitie op 3 februari tegen regerend landskampioen Abiant Lycurgus. Er werd stiekem op een nieuwe stunt gehoopt, maar die kwam er niet in Koog aan de Zaan.

De Groningse kampioen kwam met 1 doel naar Koog aan de Zaan: winnen en daarmee definitieve plaatsing voor de finale om de landstitel. Vol overtuiging wist Abiant Lycurgus heel snel de klus te klaren: 20-25, 19-25 en 18-25. 

De finale is nu een feit voor de Groningers, het is niet meer mogelijk dat zowel  Achterhoek Orion als Draisma Dynamo nog meer punten halen dan Abiant Lycurgus. Die twee ploegen treffen elkaar namelijk volgende week. Voor het vijfde jaar op rij staat Lycurgus in de finale om de landstitel.

Feestje

Toch vierde ook Zaanstad een feestje na de laatste thuiswedstrijd van een mooi seizoen waarin ze netjes als zesde eindigden. En met een mooie prijs: ‘De Duim’. Al jarenlang vullen de teams een tevredenheidsformulier in over de beide scheidsrechters. 

Maar daar is sinds dit seizoen bijgekomen dat de 1e scheidsrechter een tevredenheidsformulier invult over de teams. Daarmee ontstaat een 360 graden feedback en kan het spelplezier nog beter gemeten worden. In Koos aan de Zaan werd zaterdag het sportiefste team dus in het zonnetje gezet door de arbitrage.

Uitslagen kampioenspoule eredivisie heren:

Zaanstad - Abiant Lycurgus 0-3 (20-25, 19-25, 18-25)
Draisma Dynamo - Sliedrecht Sport 3-0 (25-13, 25-19, 27-25)
Achterhoek Orion - SV Land Taurus 3-0 (25-20, 25-18, 25-13)

Uitslag degradatiepoule eredivisie heren:
Advisie/SSS - Coniche Zwolle 3-2 (25-18, 25-15, 23-25, 21-25, 15-9)

Zaanstad Duim
Foto: Eric Visch

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×