Weer is een topdivisionist doorgedrongen tot de halve finale van het nationale bekertoernooi. In Kampen wist Zalsman Reflex in een prachtige ambiance zaterdagavond streekgenoot Coniche Zwolle te verslaan, een eredivisionist. In een kolkende Reflexhal werd het 3-1 (25-21, 26-24, 23-25, 25-22) voor de thuisploeg. In de halve finale treft het team in eigen huis regerend landskampioen Abiant Lycurgus. De andere halve finalisten zijn Sliedrecht Sport en Draisma Dynamo.

In Kampen keken ze er sinds de loting voor de kwartfinales van de beker al enorm naar uit. De loting zorgde namelijk voor het bekerduel waar ze stiekem al op hoopten: de streekderby tegen eredivisionist Coniche Zwolle. Zalsman Reflex is aan een sterk seizoen bezig in de topdivisie en strijd volop mee om de titel. Een derby tegen de ‘buren’ uit Zwolle zag de ploeg dan ook wel zitten in de huidige topvorm.

Eredivisionist Coniche Zwolle maakt tot nu toe een zwaar en pittig seizoen mee in de eredivisie. Ook zaterdag wist de ploeg van trainer Gerard van Vliet niet te winnen. Het werd wel een hele spannende bekerstrijd, de ploegen gaven elkaar niks cadeau en het ging lang gelijk op in de eerste set. Het massaal aanwezig publiek genoot van een kraker, de thuisploeg wist in de slotfase een gat van drie punten te slaan en gaf het niet meer uit handen: 25-21.

Ook in de tweede set was het erg spannend, al had Zwolle lange tijd een voorsprong en slopen er wat fouten in het spel van de thuisploeg. Toch vocht Kampen zich terug en nam een 2-0 voorsprong. Zwolle toonde veerkracht in de derde set en wist nu wel de ‘big boints’ te scoren: 23-25 en maakte het daarmee weer spannend. In de vierde set ging het heel lang gelijk op, maar bleek de thuisploeg gretiger om te winnen en wist met goed serverend werd het verschil te maken en de winst te veroveren: 25-22.

Een mooi feestje werd gevierd in de Reflexhal en op 23 januari krijgt het bekeravontuur een mooi vervolg. Dan krijgt Zalsman Reflex in de halve finale van de beker regerend landskampioen Abiant Lycurgus op bezoek. Lycurgus won in de kwartfinale overtuigend van Achterhoek Orion. Ook Draisma Dynamo plaatste zich voor de laatste vier, de Apeldoornse ploeg was in eigen huis te sterk voor VoCASA. De laatste halve finalist werd zondag bekend, Sliedrecht Sport won op bezoek in het hoge noorden bij Donitas met 0-3.

Uitslagen 1/4 finale nationale beker heren:

Zalsman Reflex - Coniche Zwolle 3-1 (25-21, 26-24, 23-25, 25-22)
Abiant Lycurgus - Achterhoek Orion 3-0 (25-16, 25-19, 27-25)
Draisma Dynamo - VoCASA 3-1 (25-19, 23-25, 25-21, 25-21)
NTC-Vastgoed Donitas - Sliedrecht Sport 0-3 (13-25, 17-25, 14-25)

 

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn