Het was een zeer succesvolle dag voor Nederland op het Jaarbeursplein in Utrecht vrijdag, want zes van de zeven koppels die in de groepsfase in actie kwamen wisten zich te plaatsen voor de laatste dag van King of the Court. Sanne Keizer/Madelein Meppelink en Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen wonnen hun groep én een Golden Ball, ook de zussen Emi en Mexime van Driel, Jasper Bouter/Ruben Penninga en Emma Piersma/Puk Stubbe plaatsten zich direct bij de laatste tien. Voor Mart van Werkhoven en Dirk Boehlé wacht zaterdagochtend een play-offwedstrijd, ook zij kunnen de halve finales nog bereiken. Voor Marleen van Iersel en Pleun Ypma viel het doek.

Het King of the Court-toernooi in het coronaproof stadion in Utrecht is gevorderd tot de groepsfase. Daarin werd er per sekse in drie groepen van vijf gestreden op een stek in de halve finales. De drie beste teams per groep plaatsten zich direct, de nummers 4 spelen morgen vanaf half 12 een play-off wedstrijd van 15 minuten om als laatste nog te kunnen deelnemen aan die halve finales.

Mannen
De grootste transformatie op het veld werd gerealiseerd door Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Waar ze zich donderdag met de hakken over de sloot plaatsten voor de groepsfase gebukt onder stress waren ze op vrijdag ontspannen en vrolijk. Zij wonnen hun groep en pakten de Golden Ball, een joker die ze mogen inzetten in de halve finale.

De jarige Ruben Penninga heeft samen met zijn partner Jasper Bouter gezorgd voor het mooiste verjaardagscadeau dat hij zich maar kon wensen: ze zijn door naar de halve finales. In een groep met allen maar sterke teams eindigden zij als tweede, ze moesten alleen de nummers 1 van de wereld, de Noren Anders Mol en Christian Sørum voor zich dulden.

Dirk Boehlé en Mart van Werkhoven eindigden als vierde in hun groep en pakten daarmee het ticket voor de play-off van zaterdag. De Duitse vice-wereldkampioen Thole/Wickler won Groep A.

Vrouwen
In de eerste groep van de dag wisten de pas 20-jarige Puk Stubbe en Emma Piersma de grote namen Liliana/Elsa uit Spanje en Kubickova/Kvapilova uit Tsjechië te verslaan. Zij pakten daarmee direct een plek in de halve finales van zaterdag. Alleen de sterke Amerikaanse Day en Ross en de Italiaanse vrouwen Menegatti en Orsi Toth waren in de slotronde beter.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink gingen door waar ze gisteren gebleven waren. Ze wonnen weer hun groep en pakten hun tweede Golden Ball. In diezelfde groep werden Marleen van Iersel en Pleun Ypma uitgeschakeld. Zij zullen zich nu gaan voorbereiden op het EK in Letland waarvoor zij zondag vertrekken.

In de avond waren het Emi en Mexime van Driel die van zich lieten spreken. In een groep met Kozuch/Ludwig en Agatha/Duda waren het goud en zilver van de Olympische Spelen van 2016 vertegenwoordigd. De beide zussen nestelden zich daar prachtig tussen op de tweede plaats. De Braziliaanse vrouwen grepen de macht in de laatste ronde met maar drie punten voorsprong op het Nederlandse duo.

Finaledag King of the Court
Zaterdagmorgen om 11.30 uur wordt gestart met de play-offs om de laatste plek in de halve finales.

Programma:

  • 12.35 uur Halve finale A vrouwen
  • 13.55 uur Halve finale A mannen
  • 15.35 uur Halve finale B vrouwen
  • 16-55 uur Halve finale B mannen
  • 19.30 uur Finale vrouwen
  • 21.00 uur Finale mannen

Ook de slotdag wordt live uitgezonden bij Ziggo Sport, op hun extra kanaal is dat te zien voor wie geabonneerd is. Op het YouTube-kanaal van de FIVB wordt alles live gestreamd.

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×