LiveLive17.00 uur: Nederland - Zuid-Korea (VNL Vrouwen) live op Ziggo Sport (kanaal 14)

Zeven redenen om uit te kijken naar het DELA Beach Open

Zeven redenen om uit te kijken naar het DELA Beach Open

Tickets voor het DELA Beach Open zijn nu te koop. Zeven redenen waarom beachvolleybalfans dit toptoernooi in de eerste week van januari niet mogen missen!

*1* Nieuwe koppels Beachvolleybal Team Nederland

Kom de beste Nederlandse beachvolleybalteams aanmoedigen in eigen land. Op de Sportcampus Zuiderpark zie je natuurlijk Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen in actie. In 2016 schreef dit duo sportgeschiedenis met de eerste Olympische medaille ooit voor Nederland in het beachvolleybal.

De wereldkampioenen van 2013 kennen we als team, maar er komt ook een aantal nieuwe duo’s aan de start in Den Haag. Madelein Meppelink en Sanne Keizer zijn bekende gezichten voor de volgers van beachvolleybal en vormden bij het DELA Beach Open in 2017 al eens eenmalig een koppel. Komend jaar beginnen ze samen aan de voorbereiding op de Olympische Spelen van Tokio 2020. Christiaan Varenhorst speelt in Den Haag met Jasper Bouter.

Ook maken we in het eerste toernooi van het nieuwe seizoen kennis met het koppel Marleen van Iersel en Joy Stubbe. Zij vervolgen hun carrière in 2018 buiten BTN.


*2* Wereldtop in Den Haag

De precieze samenstelling van het deelnemersveld zal in de komende maand bekend worden, maar zeker is dat internationale topteams hun weg naar Den Haag weten te vinden.

Wereldkampioenen en Olympische medaillewinnaars maken hun opwachting op de Sportcampus. Voor teams is het toernooi in de uitgelezen mogelijkheid om zich vroeg in het seizoen al eens serieus te testen. Op de Sportcampus Zuiderpark kunnen we al voorzichtig de balans opmaken van hoe de teams er aan het begin van het jaar voor staan.

Bovendien zijn er belangrijke punten te verdienen voor de World Tour. Het toernooi in Den Haag is het eerste toernooi op de kalender en werd dit jaar opgewaardeerd naar een 4-star event met een prijzenpot van $ 300.000.


*3* Sportcampus Zuiderpark wordt beachvolleybalarena

Afgelopen zomer viel het DELA Beach Open samen met de officiële opening van de Sportcampus Zuiderpark. Het was het eerste internationale sportevenement dat op het nieuwe Haagse sportcomplex werd georganiseerd.

In 2018 is de Sportcampus Zuiderpark opnieuw gastheer van het toernooi, maar met een iets andere opzet. De teams spelen hun wedstrijden op drie indoor velden. Alle topwedstrijden, zoals de  wedstrijden met Nederlandse teams en de finales, worden gespeeld op het grote indoor center court. De topsporthal van de Sportcampus wordt omgebouwd tot een ultieme indoor beachvolleybalarena met plaats voor 3500 toeschouwers.


*4* Show en entertainment

Tijdens het DELA Beach Open komen topsport en topentertainment samen. Met dj’s, dansers en publieksacties wordt gezorgd voor een fantastische sfeer in het stadion.

Wie het WK Beachvolleybal in 2015 heeft bezocht in Den Haag, Amsterdam, Apeldoorn of Rotterdam zal het zich nog goed herinneren. Beachvolleybal is veel meer dan geweldige sport! Op de tribune geniet je van show en spektakel. Niet alleen op het veld zien we bekende gezichten van het WK terug, ook mascotte Spike is weer van de partij, net als de dance girls.


*5* Kids fun

Ook kinderen beleven een fantastische dag bij het DELA Beach Open. Op de tribune spotten ze hun lievelingsspelers, juichen ze voor hun favoriete team en scoren ze handtekeningen van hun helden!

Kids zijn de hele dag welkom in de Kids Zone. Er is niks leukers dan samen met vriendjes of vriendinnetjes mee te doen aan tal van sportactiviteiten, games en meer kids fun. Van te voren aanmelden is niet nodig.

Voor jeugd tot en met 12 jaar zijn tickets slechts €5.


*6* Sportief begin van 2018

Als opening van het nieuwe sportjaar heeft het DELA Beach Open alles in zich om uit te groeien tot een mooie nieuwjaarstraditie voor de sportfan.

2018 wordt een prachtig jaar voor beachvolleybal in Nederland, met als absolute hoogtepunt natuurlijk het EK Beachvolleybal van 12 t/m 22 juli. In navolging van het succesvolle WK Beachvolleybal in 2015 vindt het EK plaats verspreid over vier steden in Nederland: Den Haag, Apeldoorn, Rotterdam en Utrecht.

Het EK is voor veel Europese teams het hoofddoel dit jaar. Met een goed resultaat in Den Haag kan een grote stap gezet worden richting kwalificatie voor het Europees Kampioenschap.


*7* Het leukste uitje voor de kerstvakantie

Het DELA Beach Open vindt plaats in de laatste week van de kerstvakantie en is het leukste vakantie-uitje voor het hele gezin. Jong en oud genieten samen van de beste teams ter wereld, spectaculaire rally’s en spannende wedstrijden. Voor families die in de kerstvakantie het DELA Beach Open samen bezoeken, is er een extra aantrekkelijk familieticket. Een familieticket biedt toegang tot een sessie voor twee volwassenen en twee kinderen. Met een familieticket profiteren families van een korting van €5,- ten opzichte van losse kaarten.


Tickets nu te koop

Tickets voor het DELA Beach Open in Den Haag zijn nu online verkrijgbaar. Mis geen moment van het DELA Beach Open en verzeker je nu van de beste plaatsen. De meest gewilde zitplaatsen op de eerste ring zijn als eerste in de verkoop.

Meer over het DELA Beach Open

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×