Na het terugtrekken van VC Sneek zijn er nog zeven gegadigden over voor het bekertoernooi. Dit seizoen wordt er een aangepaste versie gespeeld van het toernooi, op Goede Vrijdag worden de kwartfinales afgewerkt, op zaterdag 3 april de halve finales en op maandag Tweede Paasdag wordt de finale afgewerkt in het Groningse MartiniPlaza.

Door enkele coronabesmettingen is VC Sneek genoodzaakt zich terug te trekken uit het bekertoernooi, zij zullen vrijdag niet in actie komen tijdens de kwartfinales. Tegenstander Laudame Financials VCN is daardoor automatisch geplaatst voor de halve finales. VCN is de verliezend bekerfinalist van vorig jaar toen de toenmalige topdivisionist zeer verrassend won van twee eredivisieteams in aanloop naar de finale. In de kwartfinale werd Eurosped verslagen, in de halve finale volgde VC Sneek. Tot een rematch komt het dus niet, VCN treft zaterdag de winnaar van het duel tussen FAST en Sliedrecht Sport.

Sliedrecht Sport is de bekerwinnaar van de laatste drie jaar. Achtereenvolgens werden Eurosped, Apollo 8 en Laudame Financials VCN in de finale verslagen. De regerend kampioen trekt naar Gennep voor een onderonsje met FAST. Eind januari stonden beide teams tegenover elkaar in de Eredivisie, Sliedrecht Sport won met 3-1.

Aan de andere kant van het schema staat de nummer 2 van de Eredivisie, Apollo 8, tegenover Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65. Set-Up heeft afgelopen weekend de eerste wedstrijd van dit seizoen gewonnen en steekt in goede vorm. Wellicht kunnen zij het de eredivisiefinalist lastig maken in de eigen sporthal De Schalm in Ootmarsum.

De winnaar van de wedstrijd tussen Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65 en Apollo 8 zal het op zaterdag in de halve finale opnemen tegen de ploeg die zegeviert in de laatste kwartfinale tussen Eurosped en Djopzz Regio Zwolle Volleybal. Op 13 januari streden beide teams in de Eredivisie om de winst, Regio Zwolle was in Vroomshoop met 3-1 te sterk.

Programma beker vrijdag 2 april:

Kwartfinale

Tijd

Thuis

Uit

A

19.30 uur

Eurosped

Djopzz Regio Zwolle Volleybal

B

19.30 uur

Lammerink Installatiegroep/Set-Up '65

Apollo 8

C

Walkover

Laudame Financials VCN

VC Sneek (teruggetrokken)

D

19.30 uur

FAST

Sliedrecht Sport


Programma halve finales zaterdag 3 april:

Halve finale

Thuis

Uit

E

Winnaar kwartfinale A

Winnaar kwartfinale B

F (17.00 uur)

Laudame Financials VCN

Winnaar kwartfinale D

Programma finale 5 april:

Finale Martiniplaza / 16.00 uur

G

Winnaar halve finale F

Winnaar halve finale E


Livestreams
De wedstrijden in het bekertoernooi zijn live via volleybal.nl te bekijken. Klik hierboven op de aanvangstijd om bij de specifieke livestream uit te komen. We communiceren de aanvangstijden van de halve finales op het moment dat de deelnemers daaraan bekend zijn.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn