Stefan Boermans en Yorick de Groot zijn als tweede geëindigd op het Elite 16-toernooi in Ostrava. In de finale namen David Åhman en Jonathan Hellvig revanche voor hun nederlaag in Doha eerder dit jaar. Het Zweedse duo won in twee sets: 19-21 en 18-21.

Stefan Boermans en Yorick de Groot stonden in de finale tegenover David Åhman en Jonatan Hellvig, de aanvoerders van de wereldranglijst. De Zweedse ‘jumpsetters’, die in topvorm verkeren met twee gouden medailles op de laatste twee Elite 16-toernooien, waren uit op revanche na hun nederlaag tegen het Nederlandse duo in de finale van Doha eerder dit jaar.

Boermans en De Groot begonnen sterk aan de finale. Een blok van Boermans en een ace van De Groot brachten hen een 8-4 voorsprong. Na een time-out herpakten de Zweden zich en halverwege de set was de stand weer gelijk. Bij 18-19 namen Åhman en Hellvig de leiding over. Een blok van Hellvig bracht Zweden op setpunt (19-20), dat hij vervolgens direct benutte.

In de tweede set hielden de Zweden hun momentum vast. Bij de technische time-out stonden ze met 9-12 voor. Het blok van Hellvig bleek een grote hinderpaal voor de Nederlanders, die zeven keer door de Zweed werden afgeblokt. Zijn blok breidde de voorsprong uit tot 12-16, gevolgd door een ace van zijn partner. Dit bleek een onoverbrugbare kloof voor Boermans en De Groot. Na een karakteristieke jumpset van Zweden stonden er drie matchpoints op het bord. Het tweede matchpoint werd benut, waarmee de wedstrijd werd beslist.

Boermans en De Groot, die deze zomer hun debuut maken op de Olympische Spelen, behaalden hiermee hun derde Beach Pro Tour-medaille van het seizoen. Na goud in Doha en brons in Stare Jablonki, voegen ze nu zilver toe aan hun collectie.

Uitslag
Boermans/De Groot - Åhman/Hellvig 0-2 (19-21, 18-21)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn