Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zondag de zilveren medaille veroverd op de Chetumal Open in Mexico. In de finale van het 4 sterren World Tour toernooi waren de Amerikanen Taylor Crabb en Jake Gibb met 2-1 te sterk voor de Nederlanders. Met het zilver verstevigen Brouwer en Meeuwsen wel hun hoge positie op de olympische wereldranglijst.

Brouwer Meeuwsen Zilver Chetumal Mexico 2019 Fivb Cropped

1e set

Brouwer en Meeuwsen liepen in de eerste set al snel tegen een kleine achterstand aan (4-6), die nooit meer goedgemaakt werd. De Amerikanen speelden zuinig en dwongen Oranje tot het maken van fouten. Na twee killblocks van Jake Gibb op Robert Meeuwsen stond het 9-15 voor Team USA en was het definitieve verschil gemaakt. Crabb en Gibb wonnen de set met 16-21 na een uitslagen smash van Meeuwsen.

2e set

In de tweede set speelden Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen een nagenoeg perfecte side-out. Nederland was volledig in controle en liep via 12-9 uit naar een comfortabele 20-16 voorsprong. Dankzij een prachtige korte service van Meeuwsen werd het eerste setpoint direct benut: 21-16.

3e set

In de derde set zag het er goed uit voor het topteam van BTN toen Brouwer en Meeuwsen een 9-7 voorsprong namen. Na een matige fase mochten de Amerikanen echter drie punten op rij scoren en het initiatief overnemen: 9-10. In de slotfase van de wedstrijd plaatste Jake Gibb met zijn blokkering opnieuw een belangrijke break: 11-13. Brouwer en Meeuwsen kregen het gat niet meer gedicht, verloren de set met 12-15 en daarmee de wedstrijd met 1-2.

Uitslag finale zondag:

Brouwer / Meeuwsen – Crabb Ta. / Gibb (USA) 1-2 (16-21, 21-16, 12-15)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×