Op Tweede Paasdag kon de bekerfinale tussen Amysoft Lycurgus en Draisma Dynamo helaas niet doorgaan vanwege coronabesmettingen bij de ploeg uit Apeldoorn. Zondagmiddag om 15.00 uur is de tweede poging, wie zal het sterkste blijken? De wedstrijd wordt live uitgezonden op volleybal.nl en wordt in samenwerking met Sport Noord geproduceerd.

15.00 uur Amysoft Lycurgus – Draisma Dynamo
Het is niet alleen de ontmoeting tussen de teams die de laatste twee jaar ook al onderling uitmaakten wie er met de beker vandoor zou gaan, het is ook de opmaat voor de finaleserie om het landskampioenschap die woensdag van start gaat. Amysoft Lycurgus en Draisma Dynamo zijn beide meervoudig winnaars van de beker, maar vooral Dynamo grossiert in titels. Al tien keer wisten zij het nationale bekertoernooi te winnen. Ze stonden in achttien finales.

Onder de naam Piet Zoomers/D heeft Dynamo uit Apeldoorn vele jaren furore gemaakt in het Nederlands volleybal. Wat betreft de beker stonden ze in 1989 voor het eerst in de finale. Die ging verloren tegen Rentokil/ZVH. Het duurde vier jaar voordat Dynamo opnieuw in de eindstrijd stond, maar deze keer werd ZVH verslagen en pakte Dynamo de eerste van in totaal tien bekertitels. Er volgden nog 6 bekers voor Piet Zoomers/D voordat in 2010 de titel werd gepakt als SV Dynamo. De laatste is van 2019 toen in Zwolle Lycurgus met 3-1 werd verslagen.

De geschiedenis van Lycurgus is korter, de Groningers bereikten in 2015 voor het eerst de finale. Daarin was het grote Landstede Volleybal nog te sterk. Het jaar daarop werd direct revanche gehaald, in Almere wordt Landstede met 3-1 geklopt. Twee jaar later volgt wellicht de grootste deceptie voor Lycurgus als Taurus in Hoogeveen met 3-2 te sterk blijkt.

Nadat in 2019 van Dynamo werd verloren in de eindstrijd om de beker was daar vorig jaar wederom revanche voor Lycurgus. In een volle Maaspoort in Den Bosch, waar vanwege de nabijheid veel meer fans van Dynamo waren, won Lycurgus tegen de verhoudingen in met 3-1. Veel van de huidige spelers zien die wedstrijd nog als hun mooiste met Lycurgus.

Wat gaat het worden zondag vanaf 15.00 uur? Een elfde titel voor Dynamo, of een derde voor Lycurgus? Maak het live mee, de wedstrijd wordt live gestreamd op volleybal.nl. Om de wedstrijd te kijken moet je wel even inloggen, een account op volleybal.nl is gratis.

Dynamo wint beker 2019
Lycurgus wint beker 2020 RHF
Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×