Zusjes Oude Luttikhuis brengen Springendal-Set-Up’65 succes

Zusjes Oude Luttikhuis brengen Springendal-Set-Up’65 succes

De dames van Springendal-Set-Up’65 zijn bezig aan een succesvol seizoen. De Kampioenspoule werd uitstekend gestart met 4 overwinningen op rij en in theorie is een plek in de 'best of five serie' tegen Sliedrecht Sport zelfs nog mogelijk. In Ootmarsum maakte de NOS afgelopen zaterdag een item over de zusjes Ilse, Kirsten en Carmen Oude Luttikhuis en vertelden ze over de ‘duobaan’ van Ilse en Kirsten, waarom Carmen terugkwam van Eurosped en de ‘trapsupporters’ van Set-Up.

In het video item van de NOS staan de tweeling Ilse en Kirsten en het jongere zusje Carmen Oude Luttikhuis centraal. Ilse en Kirsten waren eigenlijk al gestopt, maar keerden terug voor een duobaan: “Eigenlijk houdt die duobaan in dat we om de week een wedstrijd spelen, de ene week doet Ilse mee, de andere week doe ik mee. Doordeweeks passen wij ons trainingsschema daarop aan zodat we er toch nog een goede arbeid-rust verhouding op verhouden”, vertelt Kirsten.

Ook Carmen was even weg, naar Eurosped, maar keerde toch weer terug naar haar oude club in Ootmarsum: “Ik ben een kindje van de club en ik dacht: als ik iets wil bereiken, dan doe ik dat het liefste bij Set-Up. Dat kon ook zeker bij Eurosped, maar ik denk dat het me meer doet als ik bij Set-Up prijzen pak, dan dat ik dat in Vroomshoop zou doen.”

Duobaan

Na de vijfde plaats in de reguliere competitie, draait het team uit Ootmarsum in de Kampioenspoule ineens heel goed: een gedeelde tweede plaats. In de afgelopen wedstrijden speelden zowel Ilse als Kirsten mee: “Dat helpt wel een beetje extra natuurlijk. Dat geeft wat meer stabiliteit, wat meer rust en ervaring. Vooral als er druk op wedstrijden staat heb je ervaring nodig” legt Carmen uit.

Trapsupporters

Bekend in heel Ootmarsum, en inmiddels ook in de rest van Nederland: de trapsupporters van De Schalm: “We hebben midden in de hal een trap staan en daar zitten echt onze die hard fans. Die laten ons niet in de steek”, vertelt Carmen trots.

Springendal-Set-Up’65 – Sliedrecht Sport

Afgelopen zaterdag stonden ze tegenover elkaar in De Schalm. In een wedstrijd die goed werd begonnen met o.a. een sterke service serie van Carmen Oude Luttikhuis, won Sliedrecht uiteindelijk verdiend met 0-3. Door de winst van VC Sneek op FAST lijkt de tweede plaats nu heel ver weg: “Dit is een flinke tegenvaller ja, zo goed als einde competitie nu” concludeert Carmen na afloop van de wedstrijd.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×