Het reguliere Eredivisie beachvolleybalseizoen is ten einde, maar we gaan nog even door. King of the Court, een nieuw tijdperk in het beachvolleybal, kent voor het eerst dit jaar een eigen Nationale tour. Met stops in Rotterdam, Zutphen en een Nederlands Kampioenschap in Breda. Aankomend weekend omarmd Zutphen deze snelle variant van het beachvolleybal.

In 2016 waren Jan Nijstad en Cor de Graaf aanwezig bij een evenement van de Nevobo in Apeldoorn, ter promotie van hun Beach Center in Zutphen. Daar raakten de twee aan de praat over het Nederlandse beachvolleybal. Organisator Sportworx was op dat moment volop bezig om de Eredivisie Beachvolleybal Tour in Nederland een boost te geven. ‘Daar hoort Zutphen bij!’, hebben Jan en Cor toen meteen geroepen. Inmiddels is Zutphen niet meer weg te denken als speelstad van de Nederlandse tour en komend weekend zal daar voor het eerst de Nightwatch Eredivisie King of the Court neerstrijken. Een mooi deelnemersveld trekt morgen naar de stad aan de IJssel.

Dames
Bij de dames staan Katja Stam en Wies Bekhuis bovenaan de deelnemerslijst. Stam, die onlangs nog brons won op het Europees kampioenschap, speelt voor de gelegenheid met de kersverse Nederlands kampioene Wies Bekhuis. Een team om in de gaten te houden, evenals de nog jonge zussen Aniek en Maren de Jong. De talentvolle Annelore Bex en Jade van Deun uit België krijgen van de organisator een wildcard.

Heren

Bij de mannen zal Thijs Nijeboer, winnaar van het brons op het Nederlands kampioenschap, aantreden met Nederlands kampioen Mart van Werkhoven. Zij zullen worden uitgedaagd door één van de grote verrassingen van dit seizoen: Thijmen Heemskerk en Mick Toet. De twee maakten dit seizoen grote stappen en zullen dit ook in Zutphen weer willen laten zien. Andere grote uitdagers zijn Quinten Groenewold en Sam van der Loo. De talenten van Beachvolleybal Team Nederland weten samen hoge pieken neer te zetten in een wisselvallig seizoen.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×