Fleur Savelkoel moet het internationale seizoen met de Volleybaldames missen. De 27-jarige international scheurde in een van de play-offwedstrijden van haar Duitse club SC Potsdam haar voorste kruisband af.

Savelkoel liep de blessure vorige week op in de wedstrijd van haar club SC Potsdam tegen Suhl Thüringen. Potsdam plaatste zich uiteindelijk wel voor de halve finales van de Bundesliga play-offs, maar voor de 27-jarige passer-loper uit Deventer hield het avontuur abrupt op in de tweede duel.

“Het gebeurde eigenlijk een beetje op een stomme manier, tijdens een verdedigende actie. Ik wilde een omloopbal van de middenspeelster verdedigen. Ik zat laag, mijn rechtervoet gleed weg en mijn knie klapte naar binnen. Het werd zwart voor mijn ogen en ik voelde gelijk dat het mis was.”

Savelkoel scheurde haar voorste kruisband af en ook een binnenband van de knie werd beschadigd. “Die moet nu eerst helen, voordat ik kan worden geopereerd.”

Operatie in Nederland
Savelkoel gaat sowieso een lange herstelperiode tegemoet. “Ik heb bij de club goede medische mensen om me heen en straks ook op Papendal. Ik zal de operatie in Nederland ondergaan. Het seizoen zit er hier ook bijna op en dan is het toch wel fijn om in deze situatie thuis te zijn.”

Veel geleerd
Een blessure komt nooit op een goed moment, maar dat Savelkoel juist het aankomende internationale seizoen moet missen, doet haar extra pijn. Niet alleen omdat ze door de afwezigheid van Anne Buijs bij Oranje meer perspectief leek te hebben. “Ik had er erg veel zin in. In mijn eerste seizoen in het buitenland heb ik superveel geleerd. Het was een mooi proces. Bovendien staan er deze zomer met het Nederlands team mooie toernooien op het programma. Daar gaat nu een kruis doorheen. Dat ik die periode moet missen, vind ik nog het ergste.”

Foto: Fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn