In een verkiezing van Volleybalkrant.nl zijn Ron Zwerver en Lonneke Slöetjes dinsdagavond gekozen als de beste Nederlandse volleyballer en volleybalster ooit. Dankzij bijna 1200 stemmen en een gewogen oordeel van een vakjury wonnen zij de Dutch GOAT (Greatest Of All Times) Awards. Jolien Knollema en Yorick de Groot wonnen de Volleybalkrant.nl Talent Awards.

Normaal gesproken reikt volleybalwebsite Volleybalkrant.nl aan het eind van het jaar de Ingrid Visser Awards uit voor de beste speler en speelster van het desbetreffende jaar. Die prijs wordt sinds 2013 uitgereikt en is een eerbetoon aan de in dat jaar om het leven gebrachte speelster. Maar vanwege het door corona verstoorde volleybaljaar werd er weinig gevolleybald en besloot het online medium dit jaar een verkiezing te organiseren voor de beste mannelijke en vrouwelijke volleyballers aller tijden. De Talent Awards werden wel zoals gewoonlijk uitgereikt, als aanmoedigingsprijs voor jong talent.

De stemmen van de lezers van Volleybalkrant.nl (bijna 1200) tellen voor 50 % mee in de verkiezing, de overige 50 % wordt bepaald door een stem van de vakjury. In de jury namen dit jaar ex-bondscoach en oud technisch directeur van de Nevobo Peter Murphy, toptrainsters en veelvoudig oud-internationals Vera Koenen en Saskia van Hintum en volleybaljournalisten John Volkers (De Volkskrant) en Willem Held (De Telegraaf) plaats. De winnaars werden dinsdagavond online bekendgemaakt tijdens een volleybalquiz die door de volleybalwebsite werd georganiseerd. Presentatoren Celeste Plak en Kirsten Knip onthulden de winnaars en belden ze live in de uitzending. Bekijk hieronder de quiz terug, vanaf 1 uur en 20 minuten is de bekendmaking van de Awards te zien.

Slöetjes verslaat Weersing
Lonneke Slöetjes ontving 36 procent van de stemmen. In het juryrapport valt te lezen dat Slöetjes het boegbeeld was van een succesvolle generatie. Ze won met het nationale team twee keer zilver op het EK en werd vierde op het WK van 2018 en de Olympische Spelen van 2016 in Rio. In clubverband won ze twee keer de Champions League, twee keer het WK voor clubteams. Tweede eindigde als Henriëtte Weersing, de derde plaats was voor recordinternational Ingrid Visser.

Zwerver laat Blangé achter zich
Bij de mannen was Ron Zwerver niet de publieksfavoriet, die eer viel Nimir Abdelaziz ten beurt. Maar door het juryoordeel kwam de olympisch kampioen van 1996 toch bovendrijven. Zwerver speelde op drie Olympische Spelen, won bij Treviso alles wat er maar te winnen viel. Zwerver is volgens Volleybalkrant.nl de personificatie van het Nederlandse volleybalsucces in de jaren negentig van de vorige eeuw. Zijn Oranje-teamgenoot Peter Blangé eindigde uiteindelijk op de tweede plaats voor Nimir Abdelaziz.

Talent Awards voor Knollema en De Groot
De pas 17-jarige Jolien Knollema kreeg van de lezers van Volleybalkrant.nl de meeste stemmen voor de Talent Award. De passer/loper van Team Eurosped versloeg spelverdeelster Sarah van Aalen die bij Münster in de Duitse Bundesliga speelt.

Beachvolleyballer Yorick de Groot van Beach Team Nederland werd als het grootste mannelijke talent gekozen. Hij versloeg Luuk Hofhuis en Bennie Tuinstra nipt.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×