Djopzz Regio Zwolle Volleybal heeft de tweede winst van het nog korte seizoen te pakken en is de nieuwe koploper in de Eredivisie. Op bezoek bij Team Eurosped in Vroomshoop wisten zij met 3-1 te winnen. In de mannencompetitie was het VoCASA dat er met de zege vandoor ging, zij versloegen het Talentteam Papendal met 3-0.

Zowel Regio Zwolle als Eurosped had afgelopen weekend hun eerste wedstrijd van het seizoen met 3-2 gewonnen. Het verschil was dat Zwolle op zaterdag speelde en Eurosped op zondag miraculeus van Apollo 8 wist te winnen na een 2-0 achterstand. Vermoeidheid speelde wellicht nog parten.

Wat in ieder geval duidelijk was, was dat Zwolle in de eerste twee sets het overwicht had. Met vooral sterke servicedruk van onder andere Jorna Gras en Nynke Hofstede dwong de ploeg van Eric Meijer de Twentse vrouwen op de knieën. Met 18-25 en 22-25 sleepte Zwolle de sets binnen.

In de derde set krabbelde de thuisploeg terug. Spelverdeelster Wies Bekhuis fungeerde inmiddels als diagonaal, iets wat haar als beachvolleybalster toch ook goed afging. Charlot Vellener verdeelde het spel. Lisanne Baak zorgde voor de druk vanaf de servicelijn, Jlien Knollema was net als afgelopen zondag onverbiddelijk in de aanval. Met een killblock pakte Eurosped een setje terug.

Een gelijk opgaande vierde set werd pas laat beslist. Marly Bak zette Zwolle met een harde aanval op matchpoint bij 24-25. Dat tweede matchpoint werd verzilverd met een blok op Jolien Knollema. Met de 3-1 zege staat Djopzz Regio Zwolle Volleybal nu bovenaan de Eredivisie bij de vrouwen met vijf punten uit twee wedstrijden. Eurosped blijft zesde.

Djopzz Regio Zwolle teamfoto

Tom van Steenis op dreef voor VoCASA
In Ede stonden het Talentteam en VoCASA tegenover elkaar in de Eredivisie bij de mannen. Het was voor de talenten van Papendal de eerste wedstrijd van het seizoen, nadat hun ontmoeting met Bielderman Koetsier/SSS afgelopen zaterdag niet doorging. VoCASA speelde zijn tweede wedstrijd van het seizoen, zij gingen zaterdag met 3-0 onderuit bij Amysoft Lycurgus.

De ploeg van Arjen Schimmel kon bouwen op de kwaliteiten van diagonaal Tom van Steenis. De 2.03 meter lange aanvaller, die ook op het strand goed uit de voeten kan, was op beslissende momenten de man die het moest doen aan de kant van de Nijmegenaren. Zo besliste hij eigenhandig de tweede (eenmansblok) en derde set (scorende aanval) in het voordeel van de ploeg in het paars. VoCASA won met 0-3 (23-25, 20-25, 26-28).

Door de winst stijgt VoCASA naar de derde plaats op de ranglijst, achter Draisma Dynamo en Amysoft Lycurgus. Komend weekend staat VoCASA thuis tegenover Sliedrecht Sport, het Talentteam mag uit naar koploper Dynamo. Kijk hier voor het volledige programma.

Foto: fotohoogendoorn.nl, Regio Zwolle Volleybal

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×