Zitvolleybal is een prima alternatief voor iedereen die niet staand kan volleyballen, maar ook volleyballers al dan niet met blessuregevoelige knieën of enkels kunnen overstappen naar deze fantastische volleybalvariant.

In Nederland mag iedereen met of zonder handicap meedoen. Internationaal worden spelers geclassificeerd naar aard van de handicap. Dus als je na een blessure wilt blijven volleyballen, dan is zitvolleybal dé sport voor jou! Ga het een keer proberen en sta verbaasd over de snelheid, dynamiek en technische gelijkenis met het staand volleybal.

Om het zitvolleybal in Nederland te vergroten en zoveel mogelijk mensen bekend te maken met zitvolleybal is Nevobo in 2013 een samenwerking aangegaan met de Johan Cruijff Foundation. Er is een actieplan opgesteld dat zich richt op het geven van clinics en gastlessen op revalidatiecentra, mytylscholen en ander speciaal basisonderwijs en volleybalverenigingen. Met het mobiele zitvolleybalveld, zetten we ons samen met de Johan Cruyff Foundation door het hele land in om de paralympische tak van volleybal toegankelijker te maken én te laten zien wat de sport inhoudt. Verenigingen, scholen, gemeenten, revalidatiecentra e.d. kunnen ook gebruik maken van het mobiele zitvolleybalveld. Voor meer informatie kun je mailen naar Hans Mater

Wil je weten wat zitvolleybal precies inhoud: zitvolleybal/wat-is-zitvolleybal

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×