De Nederlandse volleyballers treffen op het EK 2017 in Polen titelverdediger Frankrijk, België en Turkije. De equipe van bondscoach Gido Vermeulen speelt zijn poulewedstrijden in Katowice. Dat werd dinsdagavond bepaald tijdens de ceremoniële loting in het prachtige Juliusz Slowacki theater in Krakau.

Oranje plaatste zich in september in Koog aan de Zaan voor eigen publiek glansrijk voor het EK door in de beslissende kwalificatiewedstrijd Turkije te verslaan. De Turken plaatsten zich twee weken later alsnog door in de derde en laatste kwalificatieronde Portugal over twee wedstrijden te verslaan.

Naast Turkije speelt Nederland tegen Frankrijk en België. Frankrijk kroonde zich in 2015 tot Europees kampioen door in de finale Slovenië te verslaan. België en Nederland kennen elkaar door en door. De Lage Landen oefenen vaak tegen elkaar, en veel Nederlandse internationals hebben tijdens hun carrière in de Belgische competitie gespeeld.

Op het eerste gezicht heeft Oranje niet slecht geloot. In poule A (Polen en Servië) en poule C (Rusland en Bulgarije) zijn twee absolute toplanden ingedeeld, in poule B (Italië) en poule D (Frankrijk), springt een land er tussenuit.

De poulewinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de kwartfinale. De nummers twee en drie spelen een play-off ronde. Nederland kruist met poule B. Het EK 2017 wordt gespeeld van 23 augustus t/m 3 september.

Poule indeling:

Poule A in Gdansk: Polen, Servië, Finland, Estland
Poule B in Szczecin: Italië, Duitsland, Slowakije, Tsjechië
Poule C in Krakau: Rusland, Bulgarije, Slovenië, Spanje
Poule D in Katowice: Frankrijk, België, Nederland, Turkije

Loting Ek 2017 Mannen

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn