De Nederlandse volleyballers zijn er zondag niet in geslaagd om het brons te veroveren tijdens de Final Four van de World League. Oranje verloor in het Australische Gold Coast met 3-0 van de thuisploeg. Nu de World League is afgelopen, richten de Lange Mannen zich volledig op het EK Volleybal, dat op 25 augustus begint in Polen.

Opstelling:

Bondscoach Gido Vermeulen startte met dezelfde zeven spelers als zaterdag tegen Slovenië: Daan van Haarlem (spelverdeler), Wouter ter Maat (diagonaal), Robbert Andringa en Thijs ter Horst (passer/lopers), Jasper Diefenbach en Thomas Koelewijn (middens) en Dirk Sparidans (libero).

1e set: Oranje laat vier setpoints onbenut

In de eerste set was het Australië dat voor eigen publiek het initiatief nam. De ‘Volleyroos’ gingen in de eerste technische time-out met 16-12 aan de leiding. Dankzij drie killblocks kwam Oranje op 18-17 weer aan de goede kant van de score, met name Diefenbach wierp een paar keer een muur op aan het net.

Dankzij Ter Horst kwam Nederland op 24-23, en verdiende dus zo het eerste setpoint. In totaal kregen de Lange Mannen vier setpoints, waar er geen van werd benut. Na een goede service van Nathan Roberts en een killblock op Ter Maat won Australië de eerste set met 29-27.

2e set: Nederland verliest halverwege de set de aansluiting

In de tweede set ging de stand gelijk op tot 15-15, met name omdat bij Oranje de side-out goed liep. Na een zwakke fase rondom de tweede technische time-out, liet Nederland de Aussies uitlopen naar 20-15. Het gat kon niet meer worden gedicht, en Australië won de tweede doorgang met 25-19.

3e set: Australië wint 3-0

Met Wessel Keemink en Robin Overbeeke als startende spelverdeler en diagonaal ging Oranje goed van start in de derde set. In beide technische time-outs leidde de equipe van bondscoach Gido Vermeulen: 8-4 en 16-14.

Australië kwam echter knap terug en nam het initiatief over aan het einde van de set: 21-19. Oranje werkte in de slotfase drie matchpoints weg, maar werd niet bepaald geholpen door de arbitrage. Uiteindelijk sloeg de thuisploeg toe op het vierde matchpoint, waardoor het de wedstrijd met 3-0 won.

EK Volleybal

Oranje neemt na een drukke periode met het WK-kwalificatietoernooi en de World League even vakantie. Hierna richten de volleyballers hun vizier volledig op het EK, dat van 24 augustus t/m 3 september in Polen wordt gespeeld. Nederland treft in poule D in Katowice achtereenvolgens Turkije, Frankrijk en België.

Australië – Nederland 3-0 (29-27, 25-19, 28-26)

Bekijk hier de hele wedstrijd terug:

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn