40e editie ‘grootste grasvolleybaltoernooi ter wereld’

40e editie ‘grootste grasvolleybaltoernooi ter wereld’

Komend weekend staat in Eindhoven de 40e editie van het Hajraa Buitentoernooi op het programma. Volgens de organiserende studenten van E.S.V.V. Hajraa is het toernooi waar 4.500 volleyballiefhebbers uit binnen- en buitenland op af komen het grootste grasvolleybaltoernooi ter wereld.

Het Hajraa Buitentoernooi begon ooit als ludiek toernooi in 1979 en is tegenwoordig niet meer weg te denken als evenement in Eindhoven. Het toernooi bestaat standaard uit een weekend vol sport, feest en gezelligheid. Naast wedstrijden van recreanten- tot eredivisietoernooi wordt er door 16 studententeams uit heel het land gespeeld voor het Nederlands Studenten Kampioenschap grasvolleybal. Op vrijdag- en zaterdagavond worden er grote feesten georganiseerd in de Markthal op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven, die ook gratis te bezoeken zijn als niet-deelnemer.

Eredivisie beachvolleybal 

Dit jaar wordt extra feestelijk uitgepakt met een lustumborrel voor oud-leden van Hajraa en Eredivisie beachvolleybal. In samenwerking met Sportworxs en tweevoudig Olympiër Sophie van Gestel organiseert het Hajraa Buitentoernooi dit jaar de DELA Eredivisie Beach Eindhoven. Naast het hoofdveld, in het centrum van Eindhoven, zullen er op het Hajraa Buitentoernooi maar liefst twee velden liggen waar zaterdag en zondag de beste beachvolleyballers van Nederland te zien zijn. De velden zijn vrij te bezoeken voor zowel deelnemers aan het toernooi, als iedereen van buitenaf.

Het evenement wordt ieder jaar volledig georganiseerd door de leden van studentenvolleybalvereniging Hajraa. Daarnaast ondersteunen onder meer de TU/e, de gemeente Eindhoven en wisselende bedrijven het toernooi m.b.t. de locatie en andere faciliteiten. 

Meer informatie: http://buto.hajraa.nl/

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×