Na de Nederlandse kampioenschappen voor senioren en jeugd, waren afgelopen weekend de doorgewinterde beachvolleyballers aan de beurt. Zij streden om de te verdelen titels bij het NK Masters Beach 2021!

Herwin Brillemans, oprichter NK Masters Beach, voorheen NK Beach Veteranen, opende op zondag 5 september hét NK voor de doorgewinterde beachvolleyballer. Maar liefst 52 teams heette hij welkom voor deze zonovergoten editie die zich afspeelde op de prachtige beachaccommodatie van Irene Beach Bilthoven waar gespeeld werd in de categorieën 70+ en 90+, zowel bij de dames als de heren.

De werking van NK Masters Beach
Allereerst een korte toelichting op de werking van NK Masters Beach. Om deel te kunnen nemen aan het NK Masters Beach moet je aan specifieke eisen voldoen. Er zijn namelijk twee categorieën waaraan dé beachvolleybalveteranen kunnen deelnemen: 70+ en 90+.

Voor de 70+ categorie houdt dat in dat je minimaal 35 jaar jong moet zijn. Dit geldt ook voor de partner waarmee er samen wordt gestreden om die ene felbegeerde titel: NK Masters Beach. Wordt de deelnemer 35 in het betreffende kalenderjaar? Dan ziet de organisatie dit door de vingers, zolang de deelnemers gezamenlijk maar op 70+ jaar uitkomen. Dit geldt ook voor de categorie 90+.

Zomerse dag vol winnaars!
De 14 beachvelden van Irene Beach lagen er wederom weer prachtig bij op deze zomerse dag in Bilthoven met prachtige winnaars.

NK Masters Beach 70+, dames
Bij de dames gingen maar liefst 20 teams in de leeftijdscategorie 70+ spelen en rond de klok van 17.00 uur werd een spannende finale in drie sets gespeeld. Good old Cinthá Boersma en Pauline Maurice wisten nipt te winnen van Pia van den Boom en Noortje Buurma. Cintha en Pauline waren dolblij met hun titel Nederlands Kampioen! Jeantine Geleijnse en Kristel Kemper werden knap derde.

NK Masters Beach 70+, heren
Bij de heren 70+ ging de titel naar Pieter Glerum en Pepijn Lochtenberg die in een spannende finale wisten te winnen van Tomas Burgers en Dirk Peek. De gebroeders Emiel en Michiel Boersma wisten beslag te leggen op de bronzen medaille.

NK Masters Beach 90+, heren
In de leeftijdscategorie 90+ voor mannen werd onder het toeziend oog van velen ook een spannende finalewedstrijd gespeeld. C. Mendes De Souza en Nico Weerkamp mogen zich Nederlands kampioen Masters Beach 2021 noemen door te winnen van Leo Priem en Timon Wulffraat. Pieter-Bas Nederkoorn en Marco Vermeulen kregen tijdens de prijsuitreiking de bronzen medaille omgehangen.

Kraken en piepen bij NK Masters Beach
Het was een prachtige zomerse beachvolleybal dag en zoals het hoort bij een NK Masters begonnen op het eind van de toernooidag de spieren links en rechts wat te kraken en piepen, maar dat mocht de pret zeker niet drukken!

Op verzoek van een aantal mannen wordt bij de volgende editie de leeftijdscategorie 110+ toegevoegd!

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×