De Nederlandse volleybalsters hebben dinsdagavond in de Volleyball Nations League hun achtste overwinning in tien wedstrijden behaald. Oranje was in het Rotterdamse Topsportcentrum met 3-0 te sterk voor de Dominicaanse Republiek. Nederland speelt woensdag tegen Italië en donderdag tegen Europees kampioen Servië. Beide wedstrijden zijn uitverkocht.

Bekijk hier de samenvatting van Ziggo Sport:

Bondscoach Jamie Morrison startte in Rotterdam met Femke Stoltenborg (spelverdeler), Lonneke Sloetjes (diagonaal), Maret Balkestein-Grothues en Celeste Plak (passer/lopers), Yvon Beliën en Juliet Lohuis (middens) en Myrthe Schoot (libero).

Oranje moest even warmdraaien in het begin van de wedstrijd, en keek in de tweede technische time-out nog tegen een kleine achterstand aan: 15-16. Onder aanvoering van het enthousiaste thuispubliek nam Nederland echter kort hierna afstand van de Caribische volleybalsters. Na een mooi blok van Plak en Lohuis werd het 18-16, en even later scoorde aanvoerder Balkestein-Grothues 22-19 na een prachtige rally. Uiteindelijk was het de onvermurwbare Beliën die 25-22 binnensloeg en haar team zo op een 1-0 voorsprong zette.

De tweede set kende een soortgelijk verloop als de eerste. De Dominicaanse Republiek ging opnieuw met 15-16 aan de leiding, maar opnieuw nam Nederland het initiatief over toen het echt spannend werd. Met goed volleybal werd een 24-20 voorsprong genomen. De Dominicanen mochten hierna nog een puntje scoren, maar hierna maakte Balkestein-Grothues het af: 25-21.

In de derde set kwam de zege nooit meer in gevaar voor Oranje, dat vrijuit speelde en freewheelend uitliep naar een snelle 3-0 zege. Lonneke Sloetjes werd topscorer met 18 punten.

Nederland speelt morgenavond tegen Italië, dat vanmiddag verrassend met 3-2 van Servië won. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur en is live te volgen op Ziggo Sport.

Nederland – Dominicaanse Republiek 3-0 (25-22, 25-21, 25-18)