Alle Nederlandse herenteams door op DELA Beach Open

Alle Nederlandse herenteams door op DELA Beach Open

Op het DELA Beach Open zit de poulefase van de heren er ook op. Alle drie de duo’s van Beachvolleybal Team Nederland (BTN) zijn door en komen zaterdag weer in actie. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen van Amerika, veroverden daarmee de poulewinst en plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finale. Mees Blom en Yorick de Groot strijden morgen in de tussenronde verder net als Jasper Bouter en Ruben Penninga.

Brouwer en Meeuwsen maakten er een hele mooi wedstrijd van tegen een nieuwgevormd Amerikaans duo: Casey Patterson en voormalig NBA-basketballer Chase Budiger. Het was een duel vol hoogstaande acties en spektakel, het publiek genoot duidelijk en liet zich goed horen. Dat stimuleerde de BTN-heren extra. 

,,Bijzonder om tegen ze te spelen, een NBA-speler die nu van zijn hobby beachvolleybal maakt en dat ook nog eens heel goed kan. Ze spelen heel uitbundig, typisch Amerikaans,”aldus Meeuwsen. Brouwer: Het is mooi dat het publiek zo enthousiast was, dat geeft altijd energie.  Mooi om die balans ook te vinden, als sporter zeg je steeds focussen op het spel. Maar aan de andere kant genieten we ook van het publiek.”

Mees Blom en Yorick de Groot staan morgen in de tussenronde van het DELA Beach Open. Ze herstelden hun nederlaag van vanmorgen in een prachtige tweede poulewedstrijd. De BTN-heren wonnen in een kolkend stadion met 2-1 (21-16, 18-21, 18-16) van de Amerikaanse routiniers Brunner en Priddy. Met goed en constant spel wonnen de Nederlanders tot grote vreugde van het enthousiaste publiek.

Blom genoot ultiem in het kolkende stadion: “Echt bizar, kippenvel door mijn lichaam. Wat een geweldig publiek, dat geeft energie.” De Groot legde uit wat het verschil maakte: ,,We zijn allebei goed in de focus houden en dat hielp in de derde set. Tijdens de ‘big points’ stonden we er en bleven we kalm. Morgen gaan we weer vol gas.”   

Ook Jasper Bouter en Ruben Penninga moeten morgen in de tussenronde winnen om in het toernooi te blijven. Na een mooie zege in hun eerste duel tegen Oostenrijk, volgde een harde nederlaag tegen de Tsjechen Perusic en Schweiner: 14-21 en 12-21. Penninga nam een belangrijke les mee richting de tussenronde. “We hielden iets te lang vast aan hetzelfde plan, we moeten sneller schakelen morgen.”

Bekijk ook eens

Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×