Het was vorige week maar een heel nipt verlies, de 3-2 thuisnederlaag tegen CV Tenerife La Laguna in de Challenge Cup, het derde Europese niveau. Alle kans dus voor de formatie van coaches Thijs en Bart Oosting als ze voor de return op het Spaanse eiland zijn. Winst is de opdracht, dan verder kijken.

Het gevolg van de 3-2 nederlaag is dat Apollo 8 moet winnen. Als dat in vijf sets gebeurt, volgt een beslissende golden set, omdat beide teams dan gelijk staan. Als de ploeg uit Borne in drie of vier sets wint, zijn ze direct door naar de achtste finales. Elke winst voor de thuisploeg betekent dat Apollo 8 is uitgeschakeld.

De wedstrijd begint vanavond om 21.00 uur Nederlandse tijd en is live te zien op het YouTube-kanaal van RTV Oost.

Overige Nederlanders
Deze week komt een heel leger aan Nederlandse vrouwen ook Europees in actie. De poulefase van de Champions League is begonnen en in de CEV Cup en Challenge Cup worden de returns gespeeld. Hieronder een overzicht.

Champions League
Dit jaar zijn er twee Nederlandse deelnemers aan het hoogste Europese toernooi, Robin de Kruijf verdedigt met haar Italiaanse team Conegliano de titel, Nika Daalderop doet met Novara een gooi naar het terugpakken van die prijs. De Kruijf speelt vanavond om 19.30 uur tegen het Servische ZOK UB en kan de 75e overwinning op rij boeken. Klik hier voor de livestream (€ 7,99 pm).

Daalderop speelt donderdag om 20.00 uur tegen THY Istanbul, de wedstrijd is hier te volgen (€ 7,99 pm).

CEV Cup
Femke Stoltenborg en Indy Baijens hebben zich gisteren al voor de volgende ronde geplaatst, zij versloegen met Palmberg Schwerin het Franse Nantes voor de tweede keer. Asterix Avo Beveren (Nova Marring, Laura Overwater en Nynke Hofstede) moet vanavond tegen PAOK Thessaloniki een 3-0 nederlaag goedmaken. Tessa Polder won de eerste wedstrijd tegen Minchanka Minsk met 3-2, zij kunnen het donderdagavond thuis afmaken.

Challenge Cup
Maret Grothues verloor met Panatinaikos met 3-2 van Ostrava, zij moet dit vanavond zien om te buigen. In het treffen tussen Jaraco Genk (Kirsten Bröring en Dagmar Boom) en Hermes Oostende (Fanny Lafeber, Loladina Zwaanswijk, Lisa Nobel en Merle Baasdam) verdedigt Genk een 3-0 voorsprong.

Gisteren won Sarah van Aalen met Potsdam de eerste van twee ontmoetingen met Kairos Ponta Delgada (POR), vanavond is de return opnieuw in Duitsland.

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn