Trainer Paul van der Ven weet met de nodige voorzorgsmaatregelen toch zijn beachvolleybaltrainingen aan de jeugd te geven.

Al zestien jaar geeft Paul van der Ven met zijn beachvolleybalbedrijf La Playa Blanca trainingen aan jeugd en volwassenen in en rondom Utrecht. Daarnaast is hij hoofdcoach van eredivisionist in de zaal Sliedrecht Sport Heren 1 en is hij docent lichamelijke opvoeding op het Cals College in Nieuwegein.

Eindelijk weer sporten!
Door de coronacrisis kon hij al twee maanden zijn vak niet uitvoeren. Hij verzorgde enkele trainingen voor de Nevobo in het kader van VolleyFit, maar voor het overgrote deel moest ook hij thuis zitten in wat normaal gesproken de opstart van het beachseizoen zou zijn. Het bericht dat de jeugd buiten mocht gaan sporten kwam dan ook als een geschenk uit de hemel.

“Afgelopen weken kreeg ik al regelmatig vragen over wanneer we weer zouden starten. Vorige week donderdag zijn we gestart en dan is het heerlijk om weer met de kids te mogen beachvolleyballen”, vertelt hij met een grote lach op het gezicht.

Van der Ven organiseert trainingen op twee locaties, bij Down Under in Utrecht en op de Biltse Duinen in Bilthoven, waar donderdagavond de camera van de Nevobo aanwezig was om te zien hoe hij invulling geeft aan het beachvolleyballen met inachtneming van alle voorzorgsmaatregelen. Elke week trainen er zo’n honderd kinderen, vanaf komende week mag Van der Ven ook weer volwassenen ontvangen bij zijn beachtrainingen.

Beachen bij La Playa Blanca in beeld
Bekijk hieronder hoe een beachvolleybaltraining eruitziet in tijden van corona.

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn