Na de vrouwen vorige week in Apeldoorn is het deze week de beurt aan de beachvolleyballers in de CEV Beach Nations Cup. Beach Team Nederland is daarvoor met Brouwer/Meeuwsen en Van de Velde/Immers afgereisd naar Israël.

Van Roemenië, Schotland en Israël heeft Nederland waarschijnlijk niet te veel te duchten, maar Letland met Martin Plavins/Mihails Samoilovs en Edgars Tocs/Olivers Bulgacs is een tegenstander om rekening mee te houden.

Nederland is in Netanya als eerste geplaatst en komt morgen dus pas in de derde wedstrijd in actie (zie schema onder).

“Het is even afwachten wie we als eerste treffen. Letland is zeker een sterke tegenstander”, aldus Robert Meeuwsen. “Hopelijk kunnen we een paar mooie wedstrijden spelen die als test kunnen dienen voor het toernooi volgende week in Ostrava.”

Sterke opstelling

De wedstrijden worden net als in Apeldoorn in twee dagen gespeeld. Nederland komt op 26 en 27 mei in een sterke opstelling aan de start. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn de kopmannen en het nieuwe duo Steven van de Velde en Matthew Immers, dat onlangs in Brazilië al goede resultaten neerzette, neemt de tweede plek in TeamNL Oranje in.

Bij de mannen doen in totaal 35 landen mee aan de Nations Cup. Zwitserland en Oostenrijk hebben zich vorige week al geplaatst voor de finaleronde, waarvan de speeldata en -plaats nog niet bekend zijn. Alleen de winnaars van de poules gaan door naar de finaleronde van de Nations Cup. Daarin is rechtstreekse plaatsing voor de finale van de Nations Cup in 2024 te verdienen en de winnaar van dat toernooi verdient een ticket voor het Olympisch beachvolleybaltoernooi in Parijs.

Meer uitleg over het format van de CEV Beach Nations Cup vind je hier.

Wedstrijdschema:

Wedstrijd 1: Roemenië - Schotland

Wedstrijd 2: Israël - Letland

Wedstrijd 3: Nederland – winnaar wedstrijd 1

Wedstrijd 4: Verliezer wedstrijd 1 – verliezer wedstrijd 2

Wedstrijd 5: winnaar wedstrijd 2 – verliezer wedstrijd 3

Wedstrijd 6: winnaar wedstrijd 3 – winnaar wedstrijd 4

Finale: winnaar wedstrijd 5 – winnaar wedstrijd 6

Foto: CEV

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn