Het is een regelrechte bekersensatie te noemen, FAST dat in de kwartfinale de regerend bekerwinnaar Sliedrecht Sport uitschakelt. FAST won met 3-2. Ook Apollo 8 en Djopzz Regio Zwolle Volleybal plaatsten zich vrijdagavond voor de halve finale van zaterdag, zij versloegen respectievelijk Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65 en Eurosped met 3-1 in uitwedstrijden.

FAST – Sliedrecht Sport 3-2 (25-11, 20-25, 23-25, 25-15, 16-14)
Direct in de eerste set tekende zich de sensatie al af in Gennep. FAST produceerde veel servicedruk en volgde dat op met een sterk blok. Sliedrecht Sport, dat enkele speelsters moest missen en dat op 21 maart de laatste wedstrijd speelde, had duidelijk nog een gebrek aan ritme. FAST profiteerde en versloeg de vrouwen van coach Vera Koenen met 25-11.

De titelhouder vocht zich daarna knap terug in de wedstrijd. Hoewel ze in zowel de tweede als derde set nog achterstonden, keerden ze het tij en pakten de voorsprong met 1-2. In de vierde set liep het bij FAST weer op rolletjes en met veel blocks dwongen ze een tiebreak af.

Daarin was het FAST dat bij 14-9 al een hele batterij aan matchpoints had, maar Sliedrecht Sport met Rochelle Wopereis aan service trok de stand gelijk naar 14-14. Lara Hendricks zette haar team op het zesde matchpoint. Fleur Savelkoel passte zelf de bal, kreeg de setup en sloeg de bal buiten de lijnen. Een ware explosie van vreugde volgde bij de speelsters van FAST, zij treffen zaterdagmiddag om 17.00 uur Laudame Financials VCN in Capelle aan den IJssel voor de halve finale. VCN is na het terugtrekken door VC Sneek automatisch geplaatst voor de halve eindstrijd.

Lammerink Installatiegroep/Set-Up'65 – Apollo 8 1-3 (19-25, 16-25, 25-21, 20-25)
De streekderby van Twente (Ootmarsum en Borne liggen zo’n 19 kilometer bij elkaar vandaan) leverde winst op voor de bezoekers uit Borne. Apollo 8 pakte de eerste twee sets met duidelijk verschil, maar moesten toestaan dat Set-Up in het derde bedrijf nog sterk kwam opzetten.

In de vierde set had Apollo een flinke voorsprong, maar zag die bij 18-19 tot slechts 1 punt gereduceerd. Apollo 8 bleef echter kalm en speelde de vierde set toch sterk uit, ze wonnen met 20-25.

Eurosped - Djopzz Regio Zwolle Volleybal 1-3 (14-25, 25-18, 19-25, 32-24)
Het venijn in de laatste kwartfinale zat ‘m duidelijk in de staart. Na de 1-2 tussenstand leek de vierde set de kant van Eurosped op te gaan en zou er een vijfde set gespeeld moeten worden. Niets bleek minder waar. Djopzz Regio Zwolle zette een flinke eindsprint in en kwam net op tijd langszij.

Boven de 25 ging het over en weer. Pas bij 32-33 kon de beslissende breuk geforceerd worden, Marianne het Lam – Scholten doorzag de driemeteraanval van Dagmar Boom en positioneerde haar blok precies in de balbaan.

Zwolle speelt zaterdagmiddag de halve finale in de eigen sporthal, zij ontvangen Apollo 8.

Programma halve finales 3 april:

Tijd

Thuis

Uit

15.30 uur

Djopzz Regio Zwolle Volleybal

Apollo 8

17.00 uur

Laudame Financials VCN

FAST

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×