Nederland heeft als organisator van het EK Beachvolleybal de mogelijkheid om drie wildcards per geslacht te verdelen. Vandaag is de eerste van deze drie plekken toegekend aan Wies Bekhuis en Brecht Piersma. Dit duo wist tijdens de twee wildcardtoernooien de meeste punten te verzamelen.

Goede uitgangspositie in Apeldoorn
Tijdens het eerste toernooi in Apeldoorn vorige week, schreven Wies Bekhuis en Brecht Piersma het toernooi op hun naam, wat hen een sterke uitgangspositie opleverde voor het eerste ticket. Om dit ticket definitief te verzilveren, moesten ze hun concurrenten Emi van Driel & Kirsten Bröring (2e) en Desy Poiesz & Mila Konink (3e) achter zich houden.

Eredivisie Beach toernooi Heerlen
Het Betcity Eredivisie Beach toernooi in Heerlen werd een ware thriller bij de dames. De nummers 1 en 2 van het toernooi in Apeldoorn plaatsten zich ook voor de finale van het toernooi in Heerlen. Bekhuis & Piersma namen het op tegen Van Driel & Bröring in een rechtstreeks duel om te bepalen wie het ticket zou claimen.

De eerste set ging naar Van Driel en Bröring, terwijl Bekhuis en Piersma de tweede set wisten te winnen. Een derde en beslissende set moest de winnaar aanwijzen. Lange tijd leek het erop dat Van Driel en Bröring aan het langste eind zouden trekken, maar Bekhuis en Piersma draaiden de wedstrijd om. Ze kwamen van een 6-9 achterstand terug naar een 15-10 eindstand. Daarmee wonnen Bekhuis en Piersma het toernooi en het eerste ticket voor het EK Beachvolleybal 2024.

Eerste ticket Mannen
Morgen strijden ook de mannen om de felbegeerde ticket in Heerlen. De winnaars van het toernooi in Apeldoorn, Ruben Penninga & Thijmen Heemskerk, hebben de beste papieren om dat ticket binnen te halen. Echter, net als bij de dames, kunnen ook zij niet op hun lauweren rusten en is een goed resultaat in Heerlen noodzakelijk. Meer informatie vind je hier: https://eredivisiebeach.nl/heerlen.

Spelen tegen de Europese top in eigen land
Wies Bekhuis en Brecht Piersma mogen zich nu opmaken voor een EK Beachvolleybal in eigen land. Dit biedt een prachtige gelegenheid om zich te meten met de Europese top. Het EK Beachvolleybal vindt plaats in Arnhem, Apeldoorn en Den Haag van 13 t/m 18 augustus. Kom jij hen aanmoedigen tijdens dit fantastische evenement? Er zijn nog tickets beschikbaar.