De meisjes van Jeugd Oranje (onder 17 jaar) spelen van vrijdag 24 t/m zondag 26 april het tweede en laatste EK-kwalificatietoernooi op vertrouwde grond. De Europese Volleybalbond CEV wees Nederland aan als organisator van poule B, en de Nevobo kiest voor Papendal als speellocatie. Het team van bondscoach Eelco Beijl treft eind april achtereenvolgens Zweden, Oekraïne en Turkije.

Jeugd Oranje haalde tijdens het eerste EK-kwalificatietoernooi in januari de finale maar verloor daarin met 0-3 van Italië. Jeugd Oranje moet het toernooi op Papendal winnen, of als beste nummer twee van alle poules eindigen, om een ticket te verdienen voor het Europees Kampioenschap U17 dat plaatsvindt in Montenegro. Behalve gastland Montenegro zijn Servië, Rusland, Slowakije, Finland en Italië al geplaatst voor de eindronde.

De toegang tot de wedstrijden op Papendal is gratis. De jongens van Jeugd Oranje spelen in dezelfde periode hun EK-kwalificatietoernooi in Duitsland, en treffen daar behalve het gastland ook Wit-Rusland en Israël.

Programma EK-kwalificatietoernooi Jeugd Oranje meisjes:

Dag Tijd Wedstrijd Locatie
Vr. 24-4 15.30 uur Oekraïne - Turkije Papendal, Arnhem
Vr. 24-4 18.00 uur Nederland - Zweden Papendal, Arnhem
Za. 25-4 15.30 uur Turkije - Zweden Papendal, Arnhem
Za. 25-4 18.00 uur Oekraïne - Nederland Papendal, Arnhem
Zo. 26-4 15.30 uur Zweden - Oekraïne Papendal, Arnhem
Zo. 26-4 18.00 uur Turkije - Nederland Papendal, Arnhem

De selectie van Jeugd Oranje in december 2019: 

Jeugd Oranje Meisjes December 2019 Rh
Foto: fotohoogendoorn.nl (teamfoto)

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn