Na de succesvolle voorrondes in februari, gaat de Volleybaldirect Open (NOJK) aankomende zaterdag weer verder met de halve finales. Bijna 270 teams nemen het tegen elkaar op en strijden voor een finaleplek in het grootste jeugdkampioenschap.

Nadat corona in 2020 (finale) en 2021 (gehele jeugdkampioenschappen) flink wat roet in het eten had gegooid, mag de jeugd het dit jaar weer onderling tegen elkaar opnemen tijdens hét kampioenschap voor de jeugd.

Deelnemende niveaus
Net zoals bij iedere Volleybaldirect Open nemen CMV-, C-, B- en A-jeugdteams deel. Aangezien er afgelopen twee jaar geen (compleet) jeugdkampioenschap gespeeld kon worden, is er gekozen om dit jaar een A+-categorie toe te voegen. Op deze manier kunnen oud-A-spelers, die qua leeftijd niet meer in aanmerking komen om deel te nemen, toch nog meespelen.

Halve finales
Op zaterdag 26 februari was de voorronde van de Volleybaldirect Open, een mooie volleybal dag waar gestreden werd om een plekje in de halve finales! Bij deze halve finales, die dus aankomende zaterdag gepland staan, zal ook de A+ categorie in actie gaan komen.

Bijna 270 teams in de verschillende categorieën strijden voor een plekje in de finale, die gespeeld gaat worden op 21 mei aanstaande. In 19 verschillende hallen laten deze volleyballers en volleybalsters zien wat ze in hun mars hebben. Dit doen zij niet alleen, want ook publiek is welkom op de tribunes van de sporthallen. Daarbij zijn ook de deuren van de kantines geopend om de gewonnen wedstrijden te vieren en de verloren wedstrijden te verwerken.

Planning Volleybaldirect Open
Halve finales op zaterdag 16 april
Finale op zaterdag 21 mei (regio Zuid)

Foto: fotohoogendoorn.nl

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn