De twee Nederlandse deelnemende teams aan het 1-sterrentoernooi op de World Tour in de Bulgaarse hoofdstad Sofia hebben zich donderdag via het kwalificatietoernooi geplaatst voor de main draw. Zowel Dirk Boehlé en Mart van Werkhoven als Esmee Priem en Iris Reinders wonnen hun beide wedstrijden.

Het is het vierde toernooi dat dit seizoen in Sofia wordt gespeeld, het Bulgaarse beachvolleybal is in opkomst en de bond organiseert veel toernooien op het gloednieuwe Sofia Beach.

Priem / Reinders
Om het hoofdtoernooi te bereiken moesten Esmee Priem en Iris Reinders winnen van teams uit Israël en Slovenië. De als elfde geplaatste Nederlandsen wonnen met 2-0 van de Israëlische Maor en Barannik (6) en in de tweede ronde waren ze ook in twee sets te sterk voor Jancar en Kregar (3).

In het hoofdtoernooi spelen ze morgen om 9.30 uur Nederlandse tijd tegen de Bulgaarse Dinova en Koleva. De andere teams uit de poule komen uit Israël en Zwitserland.

Boehlé / Van Werkhoven
Ook Dirk Boehlé en Mart van Werkhoven (zesde geplaatst in de kwalificatie) moesten twee keer winnen om zich in het hoofdtoernooi te kunnen melden. In de eerste ronde versloegen ze de Polen Kaluza en Chiniewicz (11) met 2-0, in de tweede ronde waren ze in drie sets te sterk voor de Israëli Elazar en Day: 17-21, 21-15, 17-15.

Morgen spelen ze in Poule D hun eerste wedstrijd tegen Boag en Brewster uit de Verenigde Staten om 13.30 uur Nederlandse tijd. De twee overige teams uit de poule komen uit Bulgarije en Brazilië.

Livestream
De wedstrijden zijn mogelijk te zien via de Facebookpagina van Sofia Beach. Voorgaande toernooien was daar een livestream van het hoofdveld.

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×