De eerste 'stand alone'-editie van het NK King of the Court is gewonnen door Stefan Boermans en Yorick de Groot. Bij de dames wisten de Bredase zusjes Emi en Mexime van Driel voor hun thuispubliek de kroon te bemachtigen. Beide teams winnen hiermee een wildcard voor het internationale King of the Court toernooi, dat van 25-28 augustus in Utrecht georganiseerd wordt.

De voorrondes op zaterdag en de finales op zondag werden gespeeld bij Breda Beach en op het prachtige centercourt op het Kasteelplein in Breda. De ‘parel van zuiden’ deed dit weekend volledig haar naam eer aan met heerlijk weer. Bij ruim 28 graden en een warme zomerzon hebben de in totaal 50 Nederlandse topteams gestreden om de nationale King of the Court-titel. Het massaal aanwezige publiek had hun plekje in een van de skyboxes of op het ruim opgezette terras gevonden om in het zonnetje coronaproof te genieten van de spannende, dynamische en energieke beachvolleybalrally’s.

Finales
De laatste ronde bij de finale van de dames bestond naast Van Driel/Van Driel ook uit Polder/Priem en Piersma/Piersma die respectievelijk de tweede en derde plek wisten te veroveren. In de rondes daarvoor hebben die drie teams Bekhuis/Everaert en Bak/Gras uitgeschakeld die ook in de finale mochten aantreden. Nieuw deze editie was de extra time-out in elke ronde. Deze minuut ging 5 minuten voor het einde van de ronde in en werd gebruikt om even af te koelen en de laatste tactische dingen te bespreken. In de finale werd deze time-out door de zusjes van Driel optimaal gebruikt, direct daarna wisten zij hun laatste twee punten binnen te slepen.

Ook Luini/Nijeboer, Boermans/De Groot, Boehlé/Van Werkhoven, Varenhorst /Van de Velde en Immers/Van Steenis streden in het coronaproof stadion om de kroon van het mannentoernooi. Na uitschakeling van Luini/Nijeboer en Boehlé/Van Werkhoven, hebben Boermans/De Groot met een flinke voorsprong de laatste ronde van de herenfinale gewonnen. De nummers 2 en 3 zijn Immers/Van Steenis en Varenhorst/Van de Velde.

Alle vier de winnaars kijken uit naar King of the Court Utrecht om zich daar met de internationale top te meten. Het publiek in Breda was razend enthousiast, en dat belooft veel goed voor het toernooi in Utrecht van 25 t/m 28 augustus. Wil je daarbij zijn? Reserveer dan nu alvast je tickets op www.kingofthecourt.com.

Foto: Pim Waslander

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×