Stefan Boermans en Yorick de Groot hebben zich vannacht geplaatst voor de halve finale van het Challenge-toernooi in La Paz. In de kwartfinale versloeg het duo de Amerikaanse Trevor Crabb en Theo Brunner met overtuigende cijfers: 13-21 en 15-21. Vanavond spelen de Nederlandse beachvolleyballers tegen Robin Seidl en Moritz Pristauz uit Oostenrijk voor een plek in de finale.

Stefan Boermans en Yorick de Groot spelen een ijzersterk toernooi in het Mexicaanse La Paz. Het duo plaatste zich als poulewinnaar voor de round of 16, waarin ze het opnamen tegen Hendrik Mol en Mathias Bernsten uit Noorwegen. Boermans en De Groot wonnen de eerste set met ruime cijfers (21-10), maar de Noren knokten zich terug in de wedstrijd en sleepten er een derde set uit. Met zuiver spel claimde het Nederlandse duo vervolgens alsnog een plek bij de laatste acht: 15-11. In de kwartfinale gaven ze Trevor Crabb en Theo Brunner geen enkele kans en voor de tweede keer dit toernooi werd van de Amerikanen gewonnen: 13-21, 15-21.

Om 21.00 uur Nederlandse tijd spelen Boermans en De Groot de halve finale tegen de Oostenrijkse Robin Seidl en Moritz Pristauz, die pas sinds vorige maand een duo vormen. De twee beachvolleyballers versloegen in de round of 16 hun voormalige partners Philipp Waller en Martin Ermacora, waarna ze in de kwartfinale een driesetter wonnen van Zach Schubert en Thomas Hodges uit Australië. De tweede halve finale gaat tussen de Spaanse Pablo Herrera/Adrian Gavira en Evandro Gonçalves/Arthur Lanci uit Brazilië.

Programma

Dag

Tijd (NL)

Teams

Zondag 19 maart

21.00 u

Boermans/De Groot - Seidl/Pristauz (AUT)

Livestreams
Alle wedstrijden zijn live te volgen op Volleyballworld.tv (€5.99 per maand)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook X WhatsApp LinkedIn