De Nederlandse zitvolleyballers zijn er vanmiddag niet in geslaagd de halve finale van het EK te bereiken. In de kwartfinale was Bosnië en Herzegovina, winnaar van paralympisch brons in Tokio, met 3-0 te sterk voor Nederland. De Nederlandse vrouwen verloren vandaag hun klasseringswedstrijd tegen Kroatië met 3-1, maar hadden toch iets te vieren: zij wonnen hun eerste set op dit EK.

Mannen

Bondscoach Hans Mater trad tegen wereldmacht Bosnië en Herzegovina aan met Tom Poortman, Timo Mans, Loek Hendrix, Robert-Jelle Breunesse, Geert van den Heuvel, Tobias Marseille en libero Robin van Damme.

Thijs van den End, Ward Goethals en Roy Hulzebosch vielen vandaag in.

Oranje begon uitstekend aan de wedstrijd, nam het initiatief en kwam zo op een 8-5 voorsprong in de eerste set. Halverwege de set stond het 15-16, en bleef Nederland keurig in het kielzog van de paralympisch kampioen van 2004 en 2012. Aan het einde van de set verloor de equipe van Hans Mater de aansluiting, en ging Bosnië en Herzegovina er met de winst vandoor: 19-25.

In de tweede en derde set maakte Bosnië en Herzegovina al eerder het verschil. In beide sets liep het Balkanland uit van 9-16 naar 11-21, en was een comeback voor Nederland ijdele hoop. Bosnië en Herzegovina won verdiend de wedstrijd zonder een set te verliezen.

Nederland speelt verder voor de plaatsen 5 t/m 8. Oranje treft vrijdag om 10.45 uur (Ned. tijd) Kroatië.

Uitslag kwartfinale mannen, donderdag:

Nederland - Bosnië en Herzegovina 0-3 (19-25, 17-25, 15-25)

Bekijk hier de wedstrijd tegen Bosnië en Herzegovina terug:

Nederland Kroatie vrouwen EK Zit

Vrouwen

De Nederlandse vrouwen onder leiding van bondscoach Hong Zhao wonnen vandaag hun eerste set op het EK, een belangrijke barrière voor dit jonge team in ontwikkeling. De 25-20 in de tweede set werd dan ook terecht gevierd.

In de overige drie sets was Kroatië wel sterker.

Nederland speelt morgenavond om 18.15 uur (Ned. tijd) tegen gastland Turkije, in de klasseringsgroep voor de plaatsen 9 t/m 11.

Uitslag klasseringswedstrijd vrouwen donderdag:

Nederland – Kroatië 1-3 (16-25, 25-20, 18-25, 18-25)

Bekijk hier de wedstrijd tegen Kroatië terug:

Livestreams

Klik op deze link om het programma van de Oranje mannen te vinden, inclusief links naar de livestreams.

Klik op deze link om het programma van de Oranje vrouwen te vinden, inclusief links naar de livestreams.

Foto: ParaVolley Europe

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×