De Nederlandse volleybalsters hebben in de Volleyball Nations League met 3-0 verloren van Brazilië. Oranje kan zich sinds vanavond definitief niet meer plaatsen voor de Final Four. Morgen speelt het team van bondscoach Avital Selinger haar vijftiende en laatste wedstrijd in de Volleyball Nations League, om 18.00 uur tegen Zuid-Korea. Nederland hoopt dan haar campagne in het Italiaanse Rimini af te sluiten met een negende overwinning, hetgeen een knap positief resultaat zou zijn.

Opstelling

Britt Bongaerts (spelverdeler), Celeste Plak (diagonaal), Eline Timmerman en Juliët Lohuis (middens), Nika Daalderop en Anne Buijs (passer/lopers) en Myrthe Schoot (libero).

1e set

De wedstrijd begon dramatisch vanuit Nederlands oogpunt. In de beginfase speelde Oranje verkrampt, en pas op 1-7 scoorde Celeste Plak het eerste punt. Hoewel Nederland gedurende de set wel beter ging spelen, en de achterstand draaglijker maakte (14-18), was setwinst al snel uit zicht. Na een foute service van Anne Buijs ging de openingsset met 19-25 naar Brazilië, de olympisch kampioen van 2008 en 2012.

2e set

De tweede set begon een stuk beter voor Oranje, en dit leverde zelfs een kleine voorsprong op: 2-1. Tot 12-13 speelde Nederland heel behoorlijk mee met grootmacht Brazilië, maar vanaf dat moment raakten de volleybaldames de aansluiting kwijt: 12-16.

Oranje probeerde het gat te dichten maar slaagde daar niet in. Het was de sterke Tandara Caixeta die de set afmaakte voor Brazilië: 19-25.

3e set

In de derde set bracht bondscoach Avital Selinger al snel Demi Korevaar in voor Juliët Lohuis. Marrit Jasper verving even later Anne Buijs. Brazilië nam net als in de eerste set al snel een grote voorsprong: 4-10.

Oranje verkleinde de achterstand van zes naar drie punten, en wist de schade te beperken tot 18-21. De gewenste comeback zou er echter nooit komen. Brazilië speelde de wedstrijd professioneel uit en scoorde 20-25 na een blok op Eline Timmerman.

Celeste Plak deelde vandaag de topscorerstitel met de Braziliaanse Gabi. Beide speelsters kwamen 17 keer tot scoren.

Zondagavond laatste wedstrijd

Op zondagavond staat de laatste wedstrijd voor Nederland in deze Volleyball Nations League op het programma. Oranje treft om 18.00 uur Zuid-Korea. Dit duel is live te zien op het etalagekanaal van Ziggo Sport (kanaal 13) en op Ziggo Sport Docu.

Nederland – Brazilië 0-3 (19-25, 19-25, 20-25)