Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen vandaag hun laatste poulewedstrijd op het Elite 16-toernooi in Ostrava en bemachtigde daarmee een ticket voor de kwartfinale. Katja Stam en Raïsa Schoon wonnen hun derde poulewedstrijd met 2-1 en zijn daarmee poulewinnaar.

Brouwer/Meeuwsen plaatst zich voor kwartfinale
Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wonnen gisteren hun eerste poulewedstrijd van Amerika, maar verloren het tweede duel nipt van Noorwegen. Vandaag was het erop of eronder voor het Nederlandse duo dat zich alleen bij winst zou plaatsen voor de kwartfinales. In hun laatste poulewedstrijd troffen ze het Oostenrijkse duo Robin Seidl en Philipp Waller. De Oostenrijkers wisten in de eerste set al snel een gaatje van twee punten te slaan, maar Brouwer/Meeuwsen boog de achterstand om naar een voorsprong en won de set met 21-17. In de tweede set lag het initiatief bij de Nederlanders, die maar liefst vijf wedstrijdpunten kregen om zich te plaatsen voor de kwartfinale. Een blok van Meeuwsen verzilverde direct het eerste wedstrijdpunt: 21-15.

Poulewinst voor Stam/Schoon
Katja Stam en Raïsa Schoon namen het vandaag in hun derde poulewedstrijd op tegen Kinga Wojtasik en Katarzyna Kociolek uit Polen. De eerste set ging met 19-21 naar het Poolse duo, waarna Stam en Schoon de tweede set naar zich toetrokken. Met een 10-14 voorsprong in de derde set was de overwinning binnen handbereik voor Wojtasik/Kociolek, maar het Nederlandse duo scoorde maar liefst zes punten op rij en won daarmee de wedstrijd. Met drie overwinningen uit drie wedstrijden zijn Stam en Schoon poulewinnaar.