Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Christiaan Varenhorsten/Steven van de Velde hebben de bronzen medaille gewonnen op de Beach Volleyball Nations Cup in Wenen. Na twee duels was de stand gelijk, waarna Brouwer/Meeuwsen de golden set met 15-8 won en zo het brons veiligstelde voor Nederland.

Nederland en Oostenrijk stonden deze week al eerder tegenover elkaar op de Nations Cup. In de poulefase wonnen zowel Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde als Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen het duel met 2-0. In de kleine finale kenden de Oostenrijkers een betere start. Voor eigen publiek wonnen Martin Ermacora en Moritz Pristauz het openingsduel met 19-21 en 18-21 van Varenhorst en Van de Velde.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen wisten het tij te keren voor Nederland. Het duo was in twee sets te sterk voor Robin Seidl en Philipp Waller en dwong daarmee een golden set af. Ermacora en Pristauz werden door de Oostenrijkse coach opgesteld, maar ook zij kwamen niet langs Brouwer/Meeuwsen. Met een overtuigende 15-8 veroverde het Nederlandse het brons. Het goud ging naar Noorwegen dat in een golden set Italië versloeg.

Nations Cup Brouwer Meeuwsen brons 3
Nations Cup Varenhorst Van de Velde brons 1
Nations Cup Varenhorst Van de Velde brons
Nations Cup Brouwer Meeuwsen brons 1
Nations Cup Brouwer Meeuwsen brons 7
Nations Cup Brouwer Meeuwsen brons 5

Uitslagen
Varenhorst/Van de Velde - Ermacora/Pristauz 0-2 (19-21, 18-21)
Brouwer/Meeuwsen - Seidl, R./Waller 2-0 (21-16, 21-16)
Golden set: Brouwer/Meeuwsen - Ermacora/Pristauz 1-0 (15-8)

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×