Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich geplaatst voor de kwartfinale van het WK Beachvolleybal in Rome. Met een overtuigende 2-0 versloeg het Nederlandse duo de thuisspelende Lupo/Ranghieri. Morgen nemen ze het in de kwartfinale op tegen de Amerikaanse Schalk/Brunner.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen troffen vanavond Daniele Lupo en Alex Ranghieri in de achtste finale van het WK Beachvolleybal. Het Italiaanse duo, dat op veel aanmoediging kon rekenen van het publiek in Rome, keek al snel tegen een kleine achterstand aan (4-1). Met een killblock van Meeuwsen, gevolgd door goed verdedigingswerk en een slim geplaatste bal van Meeuwsen breidde het Nederlandse duo hun voorsprong uit naar 9-4. In de slotfase kwamen de Italianen even dichtbij, maar bij 19-18 liet Ranghieri een grote kans onbenut om de stand weer gelijk te trekken. Zijn partner Lupo sloeg de bal vervolgens in het net en daarmee ging de eerste set met 21-18 naar Brouwer/Meeuwsen.

WK Beach achtste finale Brouwer Meeuwsen 5
WK Beach achtste finale Brouwer Meeuwsen 8
WK Beach achtste finale Brouwer Meeuwsen 10
WK Beach achtste finale Brouwer Meeuwsen 7
WK Beach achtste finale Brouwer Meeuwsen

Brouwer opende de tweede set met drie aces en niet veel later stond er een 6-0 voorsprong op het scorebord. Het sterk spelende Nederlandse duo hield de hele set de controle en benutte op 20-13 direct hun eerste wedstrijdpunt. Morgenavond speelt Brouwer/Meeuwsen om 22.00 uur de kwartfinale tegen het Amerikaanse duo Schalk/Brunner. Dat belooft een spannend duel te worden: de laatste twee ontmoetingen tussen de teams werden beide keren pas na drie sets beslist. Zowel op het Elite 16-toernooi in Ostrava als op het Elite 16-toernooi in Jurmala was de nipte overwinning voor Brouwer/Meeuwsen.

De kwartfinale is morgen live te volgen via Ziggo Sport en Volleyballworld.tv.

Brouwer/Meeuwsen - Lupo/Ranghieri 2-0 (21-18, 21-13)

Foto: FIVB

Bekijk ook eens

Facebook Twitter WhatsApp LinkedIn
Je maakt gebruik van een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct weer te geven. Update mijn browser nu

×